Experimenteel onderzoeker (HBO) (32-40 uur)

De functie

We zoeken een innovatieve, resultaatgerichte en praktisch ingestelde onderzoeker op het gebied van waterzuiveringstechnieken zoals (membraan)filtratie, (geavanceerde) oxidatie en adsorptie. Je voert onderzoek uit op het gebied van waterzuivering om onze klanten te helpen met oplossingen voor uitdagingen in de waterketen. De onderzoeksvragen waarmee je aan de slag gaat, verbinden waterkwaliteit, procesvoering, ontwerp, efficiëntie en duurzaamheid. Je ontwerpt experimentele plannen, voert deze uit, analyseert gegevens, signaleert kansen en knelpunten bij onze klanten en helpt bij het opstellen van onderzoeksprojecten. Je bent tevens een spil tussen onze onderzoekers en onze laboratoria, de werkplaats en de beschikbare faciliteiten van KWR. Omdat je de klanten ook tijdens de implementatiefase ondersteunt, zie je de impact van je onderzoek. De functie biedt je ook de gelegenheid om via nationale en internationale opdrachten je netwerk te verbreden en kennis te delen.

Jouw profiel

Je vindt het leuk om praktisch experimenteel onderzoek te doen. Je bent een enthousiaste en resultaat gedreven collega. Je bent samenwerkingsgericht en weet wat de klant of de onderzoeker nodig heeft en weet je werk goed te plannen en te organiseren.

Verder:

  • Beschik je over een afgeronde opleiding op HBO-niveau, bijvoorbeeld op het gebied van Chemische procestechnologie of Analytische chemie.
  • Heb je enige jaren ervaring met het doen van experimenteel onderzoek;
  • Ben je praktisch ingesteld;
  • Beschik je over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Is het een pré als je ervaring hebt met projectmatig werken.

Ons aanbod

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals een goede onboarding en diverse cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal J: € 4.487 – € 6.222 inclusief het Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget van 22,11%. KWR is aangesloten bij de cao Waterbedrijven en heeft de pensioenen ondergebracht bij het ABP. Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

Jij kunt je praktijkgerichte werkzaamheden uitvoeren in een duurzaam gebouwd glazen gebouw, dat is ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen collega’s, teams en zakelijke contacten. Met deze functie en ons profiel biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Het team

Het team doet uitdagend onderzoek op het gebied van watertechnologie met als doel een optimale waterkwaliteit en duurzaamheid en het benutten van de waarde in water in een veranderende maatschappij. Het team Water Treatment & Resource Recovery heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van waterzuivering en heeft als gevolg hiervan nu behoefte aan versterking.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Ben jij dé experimenteel onderzoeker?

Stuur dan per e-mail je motivatiebrief en cv naar vacancy@kwrwater.nl onder vermelding van vacaturenummer 240104. Kennismakingsgespreken vinden bij voorkeur plaats op 17 of 18 juni.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Erwin Beerendonk (teamleider) per telefoon 030 6069 669 of per e-mail .

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Adviseur Human Resources) per telefoon 030 6069 633 of per e-mail .

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

delen