Ervaren onderzoeker Burgerperspectieven in de Watertransitie (32-40 uur)

KWR is op zoek naar een collega die sociaalwetenschappelijke onderzoekservaring inzet voor de transitie naar een meer waterbewuste samenleving.

 

De functie

Wat zijn de behoeften, verwachtingen en mogelijke bijdragen van mensen voor de duurzame watervoorziening van de toekomst? Binnen ons team ga je onderzoek doen naar burgerperspectieven en gedrag van drinkwaterklanten.

Je werkt aan meerdere multidisciplinaire onderzoeksprojecten met als onderwerpen risicoperceptie ten aanzien van de waterkwaliteit, het stimuleren van waterbesparende keuzes, en acceptatie van alternatieve drinkwaterbronnen.

Als ervaren onderzoeker ben je inhoudelijk trekker en heb je een coördinerende rol op dit vlak in het collectieve onderzoek voor de drinkwaterbedrijven.

Daarnaast draag je bij aan het onderzoek in ons team naar participatieprocessen en de rol van burgers in de ruimtelijke inrichting van het watersysteem.

 

Het onderzoek vindt plaats in nauwe samenwerking met drinkwaterbedrijven, waterschappen, provincies en gemeenten. Hiermee ondersteun je waterorganisaties om de steeds complexer wordende rol van burgers te duiden en deze kennis te vertalen naar hun praktijk.

Je geeft zelfstandig invulling aan onze projecten in Nederland en Vlaanderen, en je werkt mee aan onze internationale activiteiten. Daarnaast ben je in staat om opdrachten te verwerven.

 

Jouw profiel

Wij zoeken een ervaren sociaalwetenschappelijk onderzoeker die ons onderzoek op het gebied van burgerperspectieven in de watertransitie verder uitbouwt. Je hebt een groot analytisch inzicht met inhoudelijke en methodologische kennis, en je weet die kennis helder over te brengen op anderen.

 

Verder heb je:

  • Een afgeronde academische opleiding in een sociaalwetenschappelijke richting, bijvoorbeeld in de sociologie, bestuurskunde, sociale psychologie, of milieuwetenschappen, en bij voorkeur gepromoveerd;
  • Kennis van en ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoekstechnieken en -methoden;
  • Ervaring met het opzetten en aansturen van onderzoekprojecten en -programma’s;
  • Het vermogen om vanuit een integraal perspectief onderzoek te doen
  • Uitstekende Nederlandse en academische schrijfvaardigheid;
  • Circa 5-10 jaren werkervaring als onderzoeker, beleidsmedewerker of adviseur.

 

Mocht je niet aan het volledige profiel voldoen maar ben je wel enthousiast over deze functie? Ook dan zien wij graag jouw motivatie en cv tegemoet.

 

Ons aanbod

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals een goede onboarding en diverse cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (o.a. Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget van 22,11%). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

 

Daarnaast kun jij je praktijkgerichte werkzaamheden uitvoeren in een duurzaam gebouwd glazen gebouw, dat is ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen collega’s, teams en zakelijke contacten. Met deze functie en ons profiel biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

 

Het team

Het team Resilience Management & Governance werkt aan kennis en methodes voor Public Design om de maatschappelijke waarde van water te verwezenlijken in duurzaamheidstransities. We doen onderzoek naar governance processen in de sociale omgeving, bestuderen klantperspectieven en -gedrag, en ontwikkelen toekomstbeelden en transitiestrategieën voor de watersector.

Ons team bestaat uit 12 onderzoekers met diverse achtergronden en ervaring. Wij werken samen aan onze doelen in een open, collegiale en opbouwende sfeer.

 

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

 

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

 

Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving?

Stuur dan vóór 15 april 2024 per e-mail je motivatiebrief en cv naar onder vermelding van vacaturenummer 240018.

 

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Jos Frijns (Teamleider), telefoon 030 6069 583 of per e-mail: .

 

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069 633 of per e-mail Eduard.Post@kwrwater.nl.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

 

delen