Nieuws

“Water erkennen om zijn waarde”

KWR Jaarbeeld 2020

Gezondheid, duurzaamheid en samenwerking, vormen de pijlers van de strategie van KWR om bij te dragen aan een klimaatrobuust watersysteem en een waterinclusieve samenleving. Dat stelt prof. Dragan Savic FREng bij de publicatie van het KWR Jaarbeeld 2020.

In het Voorwoord van het Jaarbeeld 2020 licht Dragan Savic de strategie toe. Ook geeft hij zijn visie opde bijdrage van KWR aan een waterinclusieve samenleving: “We reiken de wereld de hand met onze kennis en zoeken naar samenhang. Daarmee bedoel ik een waterinclusieve samenleving, waarin water wordt erkend om zijn waarde, niet om zijn kosten. En waarin we de link leggen tussen een duurzame omgang met water, energie, voedsel en gezondheid. Samen met onze partners Watershare, Allied Waters en de WHO vormt KWR de perfecte alliantie om stappen te maken richting inclusief water.”

Interviews

Het jaarbeeld kijkt niet alleen terug naar de actualiteit in 2020, maar ook vooruit. Aan de hand van vijf interviews met KWR-experts belicht de publicatie de ontwikkelingen binnen de aandachtsgebieden van KWR:

Lees hier het complete KWR Jaarbeeld 2020.

delen