Microsoft 365 engineer

In onze digitale transitie ga jij je bezighouden met de operatie en verdere ontwikkeling van Microsoft 365 (M365). Je zorgt dat we met M365 optimaal profiteren bij samenwerkingen, communicatie, informatievoorziening en integratie in ons huidige applicatielandschap. Je richt de operatie optimaal in en maakt gebruik van de juiste monitoring en supporttools om issues, incidenten en vulnerabilities  zoveel mogelijk voor te zijn.

Dit alles doe je door de huidige processen en werkwijzen inzichtelijk te maken, prioriteiten aan te brengen en onze medewerkers mee te nemen naar deze nieuwe omgeving. Uiteraard maak je daarbij optimaal gebruik van de integratiemogelijkheden van de gehele M365 suite. Je maakt daarbij handig gebruik van de GUI en Powershell.

Je initieert en managet zelfstandig deze projecten. Je neemt zelfstandig beslissingen en rapporteert regelmatig met stakeholders zoals leveranciers en collega’s. Ook volg jij de ontwikkelingen bij Microsoft op de voet, je kent de Microsoft roadmap. Je weet deze ontwikkelingen op waarde te schatten voor KWR en komt met voorstellen voor verbeteringen.

Jij bent

Een kei in M365; jij kan lezen en schrijven met Microsoft en je wilt je graag verder ontwikkelen binnen dit vakgebied. Je bent ook benieuwd naar ons applicatielandschap en waar mogelijk ga je dit verder optimaliseren met Microsoft. Je weet ons regelmatig te verrassen met realistische vernieuwingen. Bottom line ben en voel je je eigenaar van ons M365 domein. Je kunt goed luisteren en hebt snel zicht op de situatie. Daardoor draag je de best passende oplossingen aan voor de vragen van onze onderzoekers. Als specialist in jouw vakgebied maak je graag onderdeel uit van ons team.

Jouw profiel

 • HBO werk- en denkniveau in IT-richting.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met M365 projecten, en 10 jaar ervaring in operatie en beheer.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal (in woord en geschrift).
 • Je bent flexibel, nauwkeurig en klant- én kwaliteitsgericht.
 • Je neemt initiatief en kunt mensen meekrijgen in veranderingen.
 • Je bent nieuwsgierig en hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je werkt gestructureerd en bent goed in documenteren.
 • Je communiceert makkelijk en je weet snel wie wat nodig heeft in onze organisatie.
 • Je bezit een persoonlijke drive om een goed product en service te leveren.

Verder heb je

 • Voldoende specifieke (Microsoft) certificaten behaald en voldoende kennis en competenties om deze vacature in te kunnen vullen.
 • Ervaring met ITIL en projectmanagement tools zoals Prince2 of Scrum.
 • Minstens 3 relevante M365 referenties

Wat wij bieden

 • Een zelfstandige functie binnen een professioneel en informeel compact team.
 • Een collegiale werkomgeving in een modern en duurzaam gebouw met mogelijkheid tot remote werken.
 • Een werkplek waarin je volop gelegenheid krijgt om te werken aan je netwerk en kennis door contact met applicatieaanbieders en het gebruik van een opleidingsbudget.
 • Benodigde trainingen en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een uitstekend salaris (schaal 10), secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget van 22,11%(!) en een ABP-pensioenregeling (twee derde voor werkgever) binnen de CAO Waterbedrijven.
 • Een laptop, telefoon én inrichting van je thuiswerkplek.

Het team

We hebben een leuk team dat intensief samenwerkt, vooral veel processen automatiseert en vooruit wil met digitale vernieuwing voor KWR. Opslag, Rekenkracht, Data, Cloud en integratie van systemen zijn onderwerpen die we in 2023 aanpakken. Onderhuids staat security op nummer 1. Daarin draagt iedereen bij. We bouwen aan de vergroting van ons team en zoeken engineers op verschillende onderwerpen, zo passen we steeds beter bij de veranderende digitale vraag bij KWR. Zo af en toe nemen we een break en werken we met elkaar aan een leuke uitdaging, socializen we in de kroeg of gaan we naar een interessant event.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Ben jij onze nieuwe collega Microsoft 365 engineer?

Stuur dan voor 4 april 2023 per e-mail je motivatiebrief en CV naar , onder vermelding van het vacaturenummer 2340020.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met René ter Haar (CIO) per telefoon 030-6069564 of per email .

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069633 of per e-mail .

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen