Nieuws

‘Convenant waterstof in mobiliteit provincie Utrecht’ getekend door meer dan 85 partijen

Tijdens twee events hebben meer dan 85 partijen het ‘Convenant waterstof in mobiliteit provincie Utrecht’ getekend. Hiermee geven de partijen hun intenties en ambities aan om het gebruik en/of de productie van groene waterstof voor mobiliteit in de provincie Utrecht te stimuleren.

Drive through ondertekening

Op woensdag 21 april organiseerden provincie Utrecht, KWR Water Research Institute en het Energie Collectief Utrechtse Bedrijven een drive through ondertekening voor een beperkte groep (i.v.m. de coronamaatregelen) ondernemers. In allerlei soorten voertuigen (personenauto’s, vrachtwagens, bus, fietsen, etc.) kwamen 28 genodigde ondernemers naar het parkeerterrein van KWR om het convenant te tekenen. Ze dragen allemaal op hun eigen manier bij aan de doelstellingen van het waterstofconvenant.

Online bijeenkomst officiële ondertekening

Op vrijdag 23 april organiseerden provincie Utrecht, KWR Water Research Institute en het Energie Collectief Utrechtse Bedrijven een online bijeenkomst ter gelegenheid van de officiële ondertekening van het convenant. Onder andere Ed Nijpels, Bart Biebuyck, Ad van Wijk, Jörg Gigler en gedeputeerde Arne Schaddelee spraken over waterstof tijdens de bijeenkomst. Via deze link kunt u de hele bijeenkomst terugkijken.

Voor meer informatie en een lijst met deelnemeners klik hier.

 

delen