Agenda

Agenda

‘Robuuste watersystemen en circulaire economie – Wat is uw water (of dat van uw buurman) waard?’

Belgisch-Nederlands Watersymposium

Evenement details

De Belgische koning Filip en zijn vrouw Mathilde brengen eind november, op uitnodiging van koning Willem-Alexander, een officieel staatsbezoek aan Nederland. Daarbij wordt veel aandacht geschonken aan water en zal koning Filip, samen met de officiële delegatie, aanwezig zijn tijdens het voltallig gedeelte van het Belgisch-Nederlands watersymposium.

Dit tweede grensoverschrijdende “Belgisch-Nederlands Watersymposium”, gaat door op woensdag 30 november 2016 in Eindhoven en wordt georganiseerd door het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa/VITO) samen met de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Water-technologie (SKIW) en het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW).

Het thema van dit symposium is: “Robuuste watersystemen en circulaire economie”, “Wat is uw water (of dat van uw buurman) waard?”

Het is nu het moment voor de ondernemingen en kennisinstellingen om samen met een faciliterende en stimulerende overheid krachten te bundelen en grensoverschrijdende samenwerkingen op te zetten. Nu zijn de Europese R&D&I-programma’s 2018-2020 in volle voorbereiding met o.a. aandacht voor “large scale demonstratie projecten” en mogelijkheden om nieuwe concepten uit te testen.

De deelnemers komen uit industrie, agro-voeding, watermaatschappijen, waterschappen en zijn industriële procestechnologen, watertechnologen, water- en utilitymanagers, procestechnologen van adviesbureaus, en overheden, alsmede vertegenwoordigers van de toeleverende industrie. Het Watersymposium is gericht op matchmaking tussen de Belgische en Nederlandse deelnemers om zo kennis uit te wisselen en concrete gezamenlijke interregionale projecten te initiëren.

Annemarie van Wezel zal tijdens een van de parallelle sessies over Sensors & water kwaliteit vertellen over het bewaken van waterkwaliteit.