Agenda

Agenda

Webinar 7: Publieke acceptatie van waterhergebruik

Evenement details

De voortdurende toename van de watervraag zorgt ervoor dat waterbedrijven andere bronnen van water en hergebruik van water gaan overwegen. Alhoewel het concept van recyclen van water niet nieuw is, en hergebruik technisch mogelijk is, zijn waterbedrijven toch vaak terughoudend bij waterhergebruikprojecten, vanwege de zorg om weerstand bij de klant. Transitie naar een circulaire economie, inclusief waterhergebruik, vraagt niet alleen nieuwe managementstrategieën en geavanceerde zuiveringstechnieken, maar heeft ook sociologische uitdagingen: publieke acceptatie is een sleutelfactor voor het succes van een hergebruikproject.

In dit webinar presenteren Heather Smith (Cranfield University, Engeland) en Peter Asterberg (Norconsult/ Mörbylånga Municipality, Zweden) hun ervaringen met onderzoek naar publieke acceptatie van waterhergebruik.

Het wordt gehouden op 22 juni 2022 van 13:00-14:00 uur. Het webinar is onderdeel van de webinarserie ‘Sharing International Experiences on Water Supply’, georganiseerd wordt georganiseerd door KWR, vanuit het Bedrijfstakonderzoek van de Nederlandse en Vlaamse drinkwatersector en Watershare, het internationale waterkennisnetwerk.

Klik hier om aan te melden.