Nieuws

BTO en Watershare delen kennis in internationale webinarserie

De komende maanden organiseert KWR een internationale webinarserie met als titel ‘Sharing International Experiences on Water Supply’. Tijdens deze serie delen internationale en nationale waterexperts hun inzichten. Deelnemers gaan in gesprek over nieuwe perspectieven en praktijkcases op het gebied van waterbeheer. Digitalisering is het eerstvolgende thema, dat op 16 december as. aan de orde komt.

KWR organiseert de webinarserie vanuit de visie dat de aanpak van het wereldwijde watervraagstuk een gedeelde verantwoordelijkheid is. Samen met de waterbedrijven en kenniscentra in het BTO en Watershare zetten we ons in voor oplossingen.

Duurzamer waterbeheer

Samenwerking en een interdisciplinaire aanpak van het waterbeheer in de keten is noodzakelijk om innovatie te stimuleren. Zo kunnen we nieuwe technologie en geïntegreerde oplossingen vinden , maar ook nieuwe strategieën en beleid ontwikkelen. De BTO Watershare webinarserie biedt de mogelijkheid om kennis, expertise en ervaringen te delen tussen partijen die in het watersysteem actief zijn. Op deze manier kunnen we leren van elkaar en zorgdragen voor duurzamer, productiever en efficiënter waterbeheer in de toekomst.

Digitalisering en de watersector

Het eerstvolgende webinar heeft als onderwerp Digitalisering en de watersector en vindt plaats op 16 december 2021. Tijdens dit event delen Jesper Kjelds (Chief Digital Information Officer bij Aarhus Vand – Denemarken) en Ben Ward (Head of Asset Performance & Innovation bij South West Water – Verenigd Koninkrijk) de ervaringen met digitale transformatie in hun waterbedrijven. Zij gaan in op de digitale ontwikkelingen en tools waarmee de operationele uitvoering van  watervoorziening van bron tot tap steeds optimaler op elkaar zal gaan aansluiten.

Waterhergebruik en alternatieve bronnen

Eerder  – op 18 november jl. – deelden Clive Lipchin (directeur van het Centrum voor Grensoverschrijdend Waterbeheer van het Arava Instituut voor Milieustudies – Israël) en Louise Vanysacker (R&D manager bij De Watergroep – België) hun ervaringen rond waterhergebruik en alternatieve bronnen. Terugkijken is mogelijk via BTO Net.

delen