Nieuws

University of Southern Queensland lid van Watershare

Op 12 oktober 2016 is de University of Southern Queensland (USQ) lid geworden van Watershare, een consortium van gerenommeerde wateronderzoeksorganisaties dat als doel heeft wereldwijde expertise toe te passen bij lokale wateruitdagingen. Tijdens een ceremonie in de Watersharestand op het IWA World Water Congress & Exhibition in Brisbane hebben professor Mark Harvey van USQ  en Jos Boere van KWR de lidmaatschapsovereenkomst ondertekend.

Watershareleden delen hun onderzoeksactiviteiten en -resultaten met elkaar om hun bevindingen te gebruiken voor verder onderzoektoepassingen in projecten. Via USQ hebben Watershareleden laagdrempelig toegang tot Australische waterkennis en -toepassingen. Veel geavanceerde waterbeheerconcepten en -oplossingen zijn afkomstig uit Australisch onderzoek, zoals frameworks voor Water Quality Risk Management en Water Sensitive Sites. Op zijn beurt zal USQ profiteren van de kennis en competenties van de platformleden bij het vormgeven en uitvoeren van projecten voor toegepast onderzoek.

Met USQ aan boord heeft Watershare nu 18 leden in Europa, Zuid-Korea, Singapore, Mexico, Zuid-Afrika, Japan en Australië.

foto-3

delen