Agenda

Agenda

Innovatie van concentraatbehandeling in de waterzuivering

WiCE Roadshow Kansen voor Concentraat

Evenement details

Op vrijdag 4 februari 2022 (nieuwe datum) vindt de WiCE Roadshow Kansen voor Concentraat plaats, georganiseerd door KWR in samenwerking met Oasen. Tijdens dit event worden deelnemers geïnformeerd over methoden en onderzoeken rond concentraatbehandeling in de waterzuivering. Diverse kernthema’s van het onderzoeksprogramma Water in de Circulaire Economie (WiCE) van waterbedrijven en KWR komen aan de orde, zoals Efficiënt omgaan met grondstoffen, Zuinig met zoet en Waarde in de keten.

De focus van deze Roadshow ligt op de managementmethodes van geconcentreerde reststromen die vrijkomen bij het toepassen van membraanfiltratie. Experts belichten huidige oplossingen én mogelijkheden voor innovatie. Ook is er mogelijkheid voor netwerken, discussie en delen van ervaringen.

De dag zal worden voorgezeten door dr. ir. Emile Cornelissen en dr. Kees Roest van KWR. Dit alles op de inspirerende locatie De Boerinn, midden in het Groene Hart.

Programmaoverzicht

  • Thema-sessie 1: Concentraatstromen in de drinkwatersector
  • Thema-sessie 2: Concentraatstromen in de industrie- en afvalwatersector
  • Breakout 1: Speel het Serious game ‘Zero Brine’
  • Breakout 2: Informatiesessie pilot oxische zandfiltratie Oasen en KWR
  • Lunch bij De Boerinn
  • Thema-sessie 3: Concentraatstroombehandeling, praktijkvoorbeelden
  • Slotdiscussie en netwerkborrel

Aanmelden kan via deze link

Op dit event is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De volgorde van aanmelden is leidend voor de volgorde van toelating, tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. U ontvangt van KWR hierover een informatie- dan wel bevestigingsmail. Tijdens dit event volgen wij de adviezen van de coronamaatregelen van de Rijksoverheid en van de bezoeklocatie.