Nieuws

Blijvende aandacht coronamaatregelen bij KWR

Het einde van de vakantieperiode, de gestage verspreiding van het coronavirus en de nieuwe adviezen van de Rijksoverheid zijn voor KWR reden voor aanvullende afspraken.

KWR werkt in en met partijen uit de vitale sectoren. Bij KWR zijn verantwoordelijk gedrag in combinatie met oog voor verbinding met collega’s en relaties het uitgangspunt. KWR-medewerkers die terugkomen uit oranje of rode (vakantie)gebieden melden dit daarom bij het management en gaan tien dagen in thuisquarantaine.

Vitale werkzaamheden

KWR houdt de laboratoria, de proefhal en de werkplaats operationeel om onze vitale werkzaamheden voor de watersector uit te voeren. De medewerkers met niet-locatiegebonden werk werken zoveel mogelijk vanuit huis. Passend bij de huidige maatregelen van de Rijksoverheid zijn we terughoudend in het organiseren van bijeenkomsten met samenwerkingspartners in ons gebouw. Ons gebouw voldoet aan alle coronaregels.

Onderzoek coronavirus

Met verschillende partners onderzoekt KWR de aanwezigheid van het coronavirus in het rioolwater, zowel voor Nederlandse als voor internationale opdrachtgevers. We weten bovendien vanuit onze expertise en door ons onderzoek dat het Nederlandse drinkwater goed beschermd is. Hierover staan we in nauw contact met de Nederlandse waterbedrijven en Vewin.

Maatregelen Rijksoverheid

We vragen bezoekers van ons gebouw aandacht voor het opvolgen van de coronamaatregelen en basisregels van de Rijksoverheid. Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona, zoals verkoudheid, droge hoest, koorts of vermoedheid, dan kunnen wij u helaas niet ontvangen. Dat geldt ook voor bezoekers die na terugkomst uit oranje of rood gebied niet tien dagen in thuisquarantaine zijn geweest. De directie van KWR volgt alle ontwikkelingen op de voet en voert regelmatig een evaluatie uit om het verantwoordelijk en veilig werken bij en met KWR te borgen.

Heeft u vragen? Neem contact op!

We houden de informatie op onze website actueel. Mocht u vragen hebben of contact met ons willen opnemen, bel dan het centrale nummer 030-6069511 of neem contact op met uw vaste KWR-contactpersoon.

delen