Agenda

Agenda

ARREAU-workshop op WaterLink-congres

Evenement details

 • Datum
  26 jan 2017
 • Tijd
  16:00 – 18:00 uur
 • Locatie
 • Prijs
  175 (exclusief BTW)
 • Contactpersoon

KWR organiseert een interactieve ARREAU-workshop op het jaarlijkse WaterLink-congres in Leeuwarden. ARREAU is de EIP Water Action Group die staat voor Accelerating Resource Recovery from Water Cycle. Voor het vormen van de circulaire economie is het versnellen van resource recovery en recycling nodig. Vormen van nieuwe waardeketens en samenwerking met verschillende partijen is hierbij noodzakelijk. In de workshop worden verschillende internationale voorbeelden besproken en connecties met de aanwezigen gelegd.

Programma

Efficiënt omgaan met grondstoffen vormt de basis voor een  circulaire economie. De watersector draagt hieraan bij door gezamenlijk praktijkgericht onderzoek naar reductie van en alternatieven voor momenteel gebruikte grondstoffen en implementatie van grondstofwinning en –hergebruik in de waterketen.

In de workshop komen verschillende internationale voorbeelden van resource recovery en recycling aan bod. Kees Roest, programmacoördinator TKI Watertechnologie bij KWR, zit de sessie voor en verzorgt een presentatie over ARREAU en de circulaire economie. Staffan Filipsson van het Zweedse IVL geeft een presentatie over  circulaire-economieprojecten in Noord-Europa.

Ook Pieter van den Hoogenband is aanwezig op WaterLink. De wereldvermaarde zwemmer zal ingaan op paralellen tussen topsport, ondernemen en pionieren op het gebied van innovatie.

Registreren voor het congres doet u via de website van WaterLink.