Medewerkers

Mensen vormen het kapitaal van KWR. Als wetenschappelijk instituut investeren we continu in het aantrekken en behouden van de juiste krachten. Wat we belangrijk vinden, is dat onze medewerkers – die steeds vaker uit het buitenland komen – nauwe banden hebben met zowel de watersector als de wetenschappelijke wereld. KWR biedt graag ruimte aan initiatieven. Zo hebben medewerkers zelf een Early Career-netwerk gevormd.

Voortgaande groei

KWR groeit in aantal medewerkers. Verreweg de meerderheid van hen is onderzoeker, dagelijks actief in het genereren van kennis voor de watersector. Daarnaast is er een vaste staf, zijn er hoogleraren aan KWR verbonden, bieden we promotieplaatsen en leiden we stagiairs op.

Uit binnen- en buitenland

Omdat KWR streeft naar een stevige positie op de wereldmarkt, kijken we in onze werving en selectie ver buiten de landsgrenzen. Van onze medewerkers krijgen we terug hoe afwisselend en stimulerend het is om binnen en buiten ons instituut met verschillende nationaliteiten samen te werken. Bovendien is KWR een opleidingsinstituut, waardoor we veel jonge mensen in huis hebben, wat eveneens een inspirerende dynamiek met zich meebrengt.

Ontwikkeling

Veel nieuwe medewerkers nemen deel aan het Early Career-netwerk, bedoeld om kennis en ervaring uit te wisselen wanneer je aan het begin van je carrière bij KWR staat. We vinden het belangrijk om continu te investeren in de kwaliteit van onze mensen, zodat we voorop blijven lopen in het vertalen van wetenschappelijke kennis naar toepassingen in de Nederlandse en wereldwijde watersector.

Bekijk hieronder onze organisatiestructuur en de gegevens over onze medewerkers.

Organigram

Medewerkers

per 31 december 2018

Onderzoekers/staf

per 31 december 2018

Man/vrouw

per 31 december 2018

 

 

Internationale collega’s

per 31 december 2018