Een inspirerende, duurzame ontmoetingsplaats

Ons gebouw

Samenwerken, kennisdelen en innovatie; het zijn deze waarden van KWR die medewerkers en gasten ervaren in onze huisvesting. De transparantie van het gebouw is uitnodigend, de inrichting en het groen eromheen maken werken aangenaam. Met slimme, duurzame oplossingen is onze werkomgeving voorbereid op de toekomst.

Ontmoetingsplaats voor samenwerken, kennisdelen en innovatie

Hoe wij willen werken, zeggen we met onze huisvesting. Ons gebouw is een ontmoetingsplaats voor samenwerken, kennisdelen en innovatie. Vrijstaand in een groene omgeving en met glazen gevels en tussenwanden heerst er een sfeer van transparantie. De goede faciliteiten lenen zich uitstekend voor allerlei bijeenkomsten en het samenwerken met partners. Met onze huisvesting laten we zien dat de combinatie van bedrijfsmatig werken als kennisinstituut binnen een publieke doelstelling, heel goed mogelijk is.

Bij binnenkomst wordt u ontvangen in de cascade: een grote ruimte met veel daglicht. De schuin oplopende, getrapte vloer met zitgelegenheden verbindt de zijbeuken en verdiepingen van het gebouw. Op de eerste verdieping bevinden zich de laboratoria voor chemisch en microbiologisch onderzoek. De openheid van de laboratoria maakt het belang van kennisontwikkeling voor ons instituut nadrukkelijk zichtbaar. Op de benedenverdieping zijn transparante werk- en vergadervoorzieningen aanwezig. De vormgeving en inrichting van het gebouw nodigen mensen uit om elkaar te ontmoeten.

Slim en duurzaam

KWR staat voor verstandig omgaan met natuur, grondstoffen en energie. Daarom is ook voor het gebouw en de directe omgeving duurzaamheid een leidend principe. Dit vertaalt zich in 25% minder waterverbruik en 60% minder energieverbruik dan bij een vergelijkbaar gebouw zonder duurzaamheidsmaatregelen. Minder waterverbruik realiseren we door waterbesparende toiletten en hergebruik van proceswater. Hierdoor vermindert de afvalwaterlozing op het riool met maximaal 60%. We besparen energie door een zonneboiler, zonnepanelen, LED-verlichting, energiezuinige apparatuur en warmte-koudeopslag voor vloerverwarming en koeling. Verdere klimaatregeling gebeurt doordat de glazen gevels benut worden voor opwarming, zonder risico op oververhitting. Ook de materiaalkeuze van het gebouw is duurzaam. Het ontwerp is gebaseerd op IFD-bouw – Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen – en bevat veel glas.

Architect: cepezed
Interieur: Fokkema & Partners Architecten
Landschapsarchitect: West 8
Projectmanagement: HEVO

114655676

Video – 05:12
Trots op ons nieuwe gebouw