Waardering voor personen die zich onderscheidend inzetten voor ons collectieve waterketen-gerelateerde onderzoek

Honorary Fellowship

Met het Honorary Fellowship geeft KWR uitdrukking aan onze waardering voor personen die zich onderscheidend inzetten voor ons collectieve waterketen-gerelateerde onderzoek. Honorary Fellows vormen onze professionele referentie en zijn belangrijk voor KWR vanwege hun commitment, daadkracht en steun. De eretitel onderstreept onder meer ons besef dat het dienen van de publieke zaak in het Nederlandse en internationale waterbeheer aanspraak maakt op bijzondere kennis, kunde en ervaring die slechts in bijzondere gevallen in één persoon samenkomen.

De directeur van KWR benoemt jaarlijks maximaal één fellow voor het leven, na voordracht door het KWR-management dat hiervoor de voorzitters van de KWR-Wetenschapsraad en Raad van Commissarissen consulteert. De eerste benoeming was in 2015: Wim van Vierssen benoemde Martien den Blanken, oud-directeur van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, tot de eerste KWR Honorary Fellow. In de jaren daarna zijn Joan RoseWilly Verstraete, Ad van Wijk en Harry Seah benoemd tot Honorary Fellows.

 

Oud PWN directeur Martien den Blanken eerste KWR Honorary Fellow Martien den Blanken is in 2015 benoemd vanwege zijn zeer grote en langjarige inzet als directeur van een waterbedrijf voor het ontwikkelen van een aansprekend collectief onderzoeksprogramma en het vergroten van de innovatieslagkracht van de Nederlandse watersector.

Lees verder

Joan Rose web Internationaal vooraanstaand onderzoeker Joan Rose is in 2016 benoemd vanwege haar voortdurende en inspirerende pionierswerk in het onderzoek naar microbiologie, waterkwaliteit en gezondheid, en haar grote internationale inzet voor het stimuleren van excellent, maatschappelijk ingebed onderzoek.

Lees verder

Willy Verstraete en wim KWR verleent in 2017 Prof. dr. Willy Verstraete het Honorary Fellowship vanwege zijn grote bijdragen aan het onderzoek naar microbiële processen en een verantwoorde omgang met grondstoffen en milieu.

Lees verder

Ad van Wijk is in 2018 benoemd tot Honorary Fellow om zijn grote verdienste voor KWR te eren en te waarderen. Zo was Van Wijk niet alleen de inspirator achter de researchlijn rondom water en energie bij KWR, maar heeft hij deze bovendien helpen opzetten.

Lees verder

KWR benoemt Harry Seah tot Honorary Fellow in 2019, omdat hij een inspirerende leider en drijvende kracht is geweest bij het opzetten van internationale onderzoeks- en innovatieprogramma’s.

Lees verder

KWR in cijfers

 • 178
  Medewerkers
 • 66
  112
  Man/Vrouw
 • 199
  Publicaties
 • 3272
  Citaties
 • Ons gebouw

  Ons gebouw

  Samenwerken, kennisdelen en innovatie; het zijn deze waarden van KWR die medewerkers en gasten ervaren in onze huisvesting.

 • Externe Wetenschappelijke Advies Raad

  Externe Wetenschappelijke Advies Raad

  Onze Externe Wetenschappelijke Advies Raad bestaat uit de volgende leden: ir. Gerard Beenker Independent consultant. Sinds...

 • Wetenschapsraad

  Wetenschapsraad

  Onze Wetenschapsraad bestaat uit de volgende principal scientists van KWR: Dr. ir. R.P. (Ruud) Bartholomeus | Ecohydrologie...

 • Organisatie

  Organisatie

  Tot onze klantenkring behoren waterbedrijven, waterschappen, overheden, industrie en mkb. Hiermee bestrijkt KWR de hele watercyclus, zowel nationaal...

 • Aandeelhouders

  Aandeelhouders

  KWR is eigendom van de aandeelhoudersorganisatie KWH Water B.V. Dochters van houdstermaatschappij KWH Water B.V.

 • Medewerkers

  Medewerkers

  Mensen vormen het kapitaal van KWR. Als wetenschappelijk instituut investeren we continu in het aantrekken en behouden van...