Nieuws

Buenos Aires’ waterbedrijf AySA lid van Watershare

AySA, het waterbedrijf van Buenos Aires (Argentinië), is op woensdag 25 april lid geworden van Watershare. Daarmee telt het consortium van water(onderzoeks)bedrijven nu 21 leden, die kennis delen om gezamenlijk de wereldwijde expertise op het gebied van drinkwater en afvalwater aan te wenden voor lokale wateruitdagingen. Het Watersharelidmaatschap past in de bredere samenwerking tussen Nederland en Argentinië, waarvoor eerder in de week al een intentieverklaring werd getekend.

AySA is een groot drinkwaterbedrijf. Het voorziet de 15 miljoen inwoners van Buenos Aires – dat is circa 35 procent van de Argentijnen – van schoon drinkwater. In Argentinië is dat een grote uitdaging doordat het grondwater van nature hoge concentraties arseen bevat. In Watershare is kennis ontwikkeld om arseen te verwijderen. Op dit moment wordt een pilot voorbereid om te onderzoeken of arseenverwijdering ook toepasbaar is in Argentinië.

Lees het hele bericht op: Watershare.eu

Tijdens zijn bezoek aan KWR ondertekende AySA-directeur José Luis Inglese de Watershare-lidmaatschapsovereenkomst, net als KWR-directeur Wim van Vierssen.

 

delen