Nieuws

De verbindende rol van water in de circulaire economie

TKI Watertechnologie op Vakbeurs Aqua Nederland

Vanaf 21 maart 2017 zijn de partners van TKI Watertechnologie aanwezig op de Aqua Nederland Vakbeurs in Gorinchem. In stand 114 laten wij u zien hoe we door middel van cross-sectorale samenwerking werken aan de transitie naar een circulaire economie. Op 21 maart starten we met een workshop ‘Water en Tuinbouw’, waarna we de samenwerking tussen deze twee sectoren officieel bekrachtigen. De dag erna hebben we het over ‘Water‘ en ‘Energie’ en tonen wij u de Forze VII, de waterstofraceauto van studententeam Forze van de TU Delft! Op 23 maart staat de samenwerking tussen ‘Water’ en ‘Industrie’ centraal.

Binnen Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) werken onderzoeksinstituten, technologieleveranciers en eindgebruikers samen aan oplossingen en innovaties op voor Nederland belangrijke thema’s. Omdat water de grenzen van de TKI’s en de topsectoren overschrijdt – als product, energie- of nutriëntendrager en voedingsmiddel – vormt het van nature een verbindende factor tussen bijvoorbeeld de Topsector Water, de Topsector Energie en de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. In de stand van TKI Watertechnologie op de Aqua Nederland Vakbeurs laten wij zien tot welke mooie cross-sectorale projecten en resultaten deze samenwerking leidt.

‘Rijden op zon en regen’

Een van de opvallende projecten waarvoor wij nu al uw aandacht willen vragen, is het nieuwe Power to X-project van KWR, Waternet, VolkerWessels, Stedin, PitPoint en Allied Waters. Groene waterstof is een uitermate schone energiebron, geproduceerd uit regenwater en duurzame stroom die is opgewekt met zonne- of windenergie. De stand van TKI Watertechnologie laat zien hoe dit in zijn werk gaat. Deze groene waterstof kan onder meer dienen als brandstof van auto’s; je kunt er zelfs een racewagen op laten rijden. Kijk maar naar de Forze VII, de waterstofraceauto van het studententeam Forze Hydrogen Electric Racing van de TU Delft (gesponsord door PitPoint). Speciaal voor de bezoekers van de Vakbeurs Aqua Nederland staat deze spectaculaire racewagen op 22 maart 2017 opgesteld op het buitenterrein!

Komt u ook?

Dat wilt u toch zien? Of bent u meer geïnteresseerd in cross-sectorale samenwerking met de tuinbouw of industrie? Kom met al uw vragen of opmerkingen langs in stand 114, u bent van harte welkom. Voor algemene informatie over TKI Watertechnologie en innovatieregelingen kunt u ook terecht in de Aqua Lounge (stand 212) van NWP, Envaqua en Water Alliance. Wilt u meer de diepte in? Bezoek dan onze lezingen en workshops in het programma van de Nationale Watertechnologie Week, die op dezelfde locatie gehouden wordt. Neem voor gratis entreebewijzen contact op met Beryl Smit, of meld u zelf aan via de link hieronder.

delen