Nieuws

Geslaagde vetbestrijding zonder nadelige effecten voor rioolwaterzuivering

Persbericht

In Nederland spoelen huishoudens, bedrijven en horeca nog té veel vet door het riool. Hoewel gebruikt vet, voor bijvoorbeeld frituren of bakken, gewoon in de afvalbak mag, vinden gemeenten en waterschappen het nog vaak in het riool of op de afvalwaterzuiveringen. Het verstopt riolen, laat rioolgemalen vastlopen en verstoort het zuiveringsproces. Het bestrijden van vetophopingen in pompputten, afvoeren en riolen vormt een serieus onderdeel in de bedrijfsvoering van gemeenten en rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Een bestaand microbieel product biedt uitkomst om deze vetophopingen tegen te gaan, zonder nadelige effecten op de samenstelling van het afvalwater. Ook kan in principe de ontvangende rioolwaterzuivering goed blijven functioneren. Dit blijkt uit recent afgerond onderzoek binnen TKI Watertechnologie (Topconsortia voor Kennis en Innovatie).

Geslaagde vetbestrijding zonder nadelige effecten voor rioolwaterzuivering

In Nederland spoelen huishoudens, bedrijven en horeca nog té veel vet door het riool. Hoewel gebruikt vet, voor bijvoorbeeld frituren of bakken, gewoon in de afvalbak mag, vinden gemeenten en waterschappen het nog vaak in het riool of op de afvalwaterzuiveringen. Het verstopt riolen, laat rioolgemal...

  • TKI Watertechnologie
Ga naar de bron
delen