Nieuws

Studenten opleiden in Sustainable Development & Water Science and Management

Op 3 november vond in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam de afsluiting plaats van het vak Transdisciplinary Case Study (TCS) Sustainable Development & Water Science and Management van de Universiteit Utrecht. Studenten presenteerden in pitches van 4 minuten 19 verschillende onderzoeken. KWR leverde 2 van de onderzoeksvragen en was betrokken als jurylid.

De onderzoeken

KWR-onderzoeker Kees Roest liet als case-owner studenten onderzoek doen naar ‘Resource Efficient Water Cycle in the Circular Economy: Learning from Best Practices and Barriers on the Recovery of Rare Earth Elements from Used Water’. Een andere groep studenten deed in opdracht van Org-ID en KWR onderzoek naar ‘Combating duckweed (in urban waters): a feasibility assessment of the oloid’.

De jury

Edwin de Buijzer, onderzoeker bij KWR, vormde samen met Ariella Helfgott, assistent-professor Sustainable Development van de Universiteit Utrecht, de jury om een deel van de presentaties te beoordelen en de eerste prijs uit te reiken. De Buijzer: “Het waren interessante en goede presentaties, vaak exact getimed binnen de gegeven tijd van 4 minuten per groep. Mooi ook om te horen wat de studenten hebben geleerd en wat de case-owners met de onderzoeksresultaten (kunnen) gaan doen. Het was echt een inspirerende middag, met leuke contacten. En wie weet zien we een van de studenten in de toekomst nog terug bij KWR!”

 

delen