Nieuws

Diederik van Duuren wint Maastrichtse scriptieprijs

Dunea, WML en KWR onderzochten samen potentie decentrale drinkwatervoorziening

Met zijn scriptie Potential transformative changes in water provision systems heeft Diederik van Duuren een scriptieprijs van de Universiteit Maastricht gewonnen. In zijn thesis laat Van Duuren de gevolgen zien van twee radicale toekomstbeelden van het gebruik van regenwater en waterhergebruik in Limburg.

Decentrale drinkwatervoorziening

Met zijn scriptie Potential transformative changes in water provision systems heeft Diederik van Duuren een scriptieprijs van de Universiteit Maastricht gewonnen. De scriptie is deels gebaseerd op onderzoek dat KWR, WML en Dunea hebben uitgevoerd naar de potentie en impact van ontwikkelingen in decentrale drinkwatervoorziening in de regio’s Limburg en Zuid-Holland.

Gebruik van regenwater vormt strategische uitdaging

In zijn thesis laat Van Duuren de gevolgen zien van twee radicale toekomstbeelden van het gebruik van regenwater en waterhergebruik in Limburg. Hij maakt daarbij een knappe verbinding tussen de theoretische literatuur over transities en de dagelijkse praktijk van WML. Zijn belangrijkste conclusie is dat het grootschalig gebruik van regenwater in combinatie met de gevolgen van klimaatverandering belangrijke uitdagingen biedt aan de drinkwatervoorziening in Limburg.

Samenwerking met KWR

Namens KWR namen Stef Koop en Henk-Jan van Alphen deel aan het onderzoek. Diederik voltooide met zijn scriptie het masterprogramma Sustainability Science & Policy. Hij gaat de komende tijd vervolg geven aan zijn onderzoek als strategisch adviseur bij WML.

Diederik van Duuren (rechts) met de scriptieprijs.

 

delen