Jaarbeeld 2021

Nieuwe BTO Podcast Waterzaken

In gesprek over onderzoek voor de watersector

De Nederlandse waterbedrijven, het Vlaamse De Watergroep en brancheorganisatie Vewin doen samen met KWR praktijkgericht onderzoek voor de watersector. Dit collectieve Bedrijfstakonderzoek (BTO) biedt een schat aan onderbouwde, praktijkgerichte kennis voor de waterbedrijven en hun partners. De nieuwe Podcast Waterzaken richt zich op de waterprofessional die zich wil verdiepen in dit praktijkgerichte wateronderzoek.

In het Bedrijfstakonderzoek staat het collectief ontwikkelen van kennis centraal, zo ook in de podcastserie Waterzaken. In de gesprekken gaan Geertje Pronk (programmamanager BTO en onderzoeker) en presentator Tim van der Mast samen met de gasten van de waterbedrijven in op specifieke projecten in het Bedrijfstakonderzoek.

De eerste drie podcasts Waterzaken:

  • Methodieken voor het voorspellen van storingsfrequenties
    met Roel Diemel, Brabant Water en Karel van Laarhoven, KWR
  • Spuien en chloren
    met Agata Donocik, Brabant Water en Nikki van Bel, KWR.
  • Plastics in de watercyclus
    met Eelco Pieke, Het Waterlaboratorium en Patrick Bauerlein, KWR.

Praktijk van de waterbedrijven

De focus ligt op wetenschappelijke watervragen waar het Bedrijfstakonderzoek voor de watersector antwoorden op heeft gevonden. Samen met de professionals van de waterbedrijven en KWR-experts belicht de podcastreeks wat de Bedrijfstakonderzoek-projecten opleveren voor de praktijk van de waterbedrijven, en waar het nog meer kennis voor en door de watersector kan ontwikkelen.

Abonneer op Waterzaken

Klik hier om te luisteren via Spotify
Klik hier om te luisteren via Google Podcasts
delen