Nieuws

B-WaterSmart introduceert interactief kennisportaal

Het Europese onderzoeksproject B-WaterSmart heeft een Kennisportaal voor Circulaire Economie (CE) en water-slimme oplossingen uitgebracht. De projectpartners willen met dit portaal de kennis over water-slimme economieën en samenlevingen in de kust gebieden van Europa en daarbuiten borgen en delen.

Het portaal biedt de volgende diensten:

  • een Kennisbank met kennis over CE en water-slimme oplossingen opgedaan in de demonstratie cases;
  • een Toolbox met toepassingen en instrumenten voor de verbetering en beoordeling van CE en watersystemen;
  • een marktplaats om praktijkvoorbeelden te delen en de implementatie van water-slimme oplossingen op nationaal, regionaal en lokaal niveau te ondersteunen.

De kennisbank en de toolbox zijn vrij toegankelijk. De Marketplace-functionaliteit is alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers.

Het portaal is interessant voor:

  • Nutsbedrijven, overheden of industrieën die lineaire processen willen omzetten in circulaire oplossingen, waarbij afval wordt verminderd en hulpbronnen worden hergebruikt
  • aanbieders van oplossingen zoals onderzoeks- en technologieorganisaties, of commerciële bedrijven die een technologie of dienst aanbieden als onderdeel van een CE-ondersteunende portefeuille
  • investeerders die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun investeringsopbrengsten te maximaliseren

Het H2020 NextGen-project heeft de eerste versie van het portaal ontwikkeld; het B-WaterSmart-project heeft de platform verbeterd door functionaliteiten en inhoud toe te voegen. Het portaal is hier beschikbaar. Het multi-stakeholderplatform Water Europe heeft het platform overgenomen om de continuïteit te waarborgen en de kennisbasis ook na afloop van het project veilig te stellen.

delen