Podcasts De Waterwetenschappers & Waterzaken

  • Podcast

De Waterwetenschappers

Is kraanwater even gezond als water uit een flesje? Hoe kan water bijdragen aan het besparen van energie? Hebben de droge zomers invloed op ons drinkwater? Deze en andere moeilijke vragen beantwoorden we voor een breed publiek in de Podcast ‘De Waterwetenschappers’.

Per aflevering duiken de Waterwetenschappers in de wereld van hoogstaand wateronderzoek. Zoals onderzoek naar drinkwater, afvalwater, oppervlaktewater, water in de stad en water voor een circulaire economie. Presentatoren Els van der Roest (zelf ook onderzoeker) en Tim van der Mast interviewen onderzoekers van KWR, die vertellen over hun research naar water. En natuurlijk delen de wetenschappers wat zij recent hebben ontdekt.

Beluister hier de afleveringen

Abonneer op De Waterwetenschappers

Klik hier om te luisteren via iTunes
Klik hier om te luisteren via Spotify
Klik hier om te luisteren via Google Podcasts

Waterzaken, de podcast

De Nederlandse waterbedrijven, het Vlaamse De Watergroep en brancheorganisatie Vewin doen samen met KWR praktijkgericht onderzoek voor de watersector. Dit collectieve Bedrijfstakonderzoek (BTO) biedt een schat aan onderbouwde, praktijkgerichte kennis voor de waterbedrijven en hun partners. De Podcast Waterzaken richt zich op de waterprofessional die zich wil verdiepen in het praktijkgericht onderzoek voor drinkwater.

In de podcastserie Waterzaken gaan Geertje Pronk (programmamanager BTO en onderzoeker) en presentator Tim van der Mast met gasten van de waterbedrijven in gesprek. De focus ligt op wetenschappelijke watervragen waar we in het BTO antwoorden op hebben gevonden. Samen met de professionals van de waterbedrijven en KWR-experts belichten we wat het BTO oplevert voor de praktijk van de waterbedrijven en waar we nog meer kennis willen ontwikkelen.

Abonneer op Waterzaken

Klik hier om te luisteren via iTunes
Klik hier om te luisteren via Spotify
Klik hier om te luisteren via Google Podcasts