Nieuws

Co-makership voor betere oplossingen in de watersector

Het KWR Jaarbeeld 2021 is nu online te lezen

“Als er één ding is dat twee jaar leven met COVID-19 ons heeft geleerd, dan is het wel dat samenwerken de manier is om antwoorden te vinden op de complexe uitdagingen waar de watersector en de wereld voor staan.” Dit stelt Dragan Savic, CEO van KWR, bij de publicatie van het Jaarbeeld van 2021.

Savic legt uit dat samenwerken aan een gemeenschappelijk doel een basisdefinitie is van co-makership en de voorkeursaanpak bij KWR. Het is dan ook het thema van dit Jaarbeeld.

Interactie en samenwerking in onderzoek

Co-makership is gebaseerd op interactie en samenwerking in de verschillende fasen van het onderzoeksproces. Verbinding maken met opdrachtgevers, collega’s en onderzoekspartners is de start van co-makership en helpt vertrouwen op te bouwen als basis voor solide resultaten. KWR-experts Jolijn van Engelenburg en Raul Glotzbach worden geïnterviewd over hoe zij dit concept toepassen in het Bedrijfstakonderzoek voor waterbedrijven (BTO) en Watershare.

Onze kernthema’s

Onze kernthema’s zijn de circulaire economie, gezondheid en milieu, biodiversiteit, en burgerbetrokkenheid. Voor het Jaarbeeld 2021 selecteerden we zes verhalen over hoe we co-makership toepassen als oplossing om een waterinclusieve samenleving te bereiken.

delen