Nieuws

KWR lid van Water Reuse Europe

KWR is lid geworden van Water Reuse Europe (WRE). Deze branchevereniging voor Europa’s snelgroeiende waterhergebruiksector is gelanceerd in 2016 en heeft inmiddels achttien leden verspreid over Europa. Via de kanalen en activiteiten van WRE kan het bestaande netwerk van KWR op het gebied van waterhergebruik nog verder worden uitgebreid. Tegelijkertijd kunnen WRE-leden gebruikmaken van de kennis en activiteiten van KWR op het gebied van watersystemen, watertechnologie, governance en het efficiënt omgaan met energie, grondstoffen en water zelf.

Het doel van WRE is het creëren van een c​collectieve identiteit voor de Europese waterhergebruiksector en het promoten van deze innovatieve en dynamische sector. Als WRE-lid kunnen bedrijven, overheidsinstanties, brancheverenigingen en onderzoeksinstellingen profiteren van kennisuitwisseling, belangenbehartiging en onderwijs.

Voor dit doel zijn de specifieke doelstellingen van Water Reuse Europe:

  • Het publiek bewust maken van en meer inzicht krijgen in hergebruik van water;
  • Het delen van kennis, goede praktijken, technieken, onderzoek en ervaringen op het gebied van hergebruik van water tussen publieke en private organisaties vergemakkelijken;
  • Europese producten, diensten en expertise in waterhergebruik promoten over de hele wereld;
  • Ondersteuning van Europese bedrijven, met name kleine en middelgrote ondernemingen, bij hun inspanningen om veilige en innovatieve oplossingen voor waterhergebruik te commercialiseren;
  • Het stimuleren van goede relaties tussen de onderzoeksbasis en gebruikers van kennis/innovatie.

Voor KWR is verantwoord hergebruik van water een belangrijk onderzoeksonderwerp, waarbij we ons niet alleen richten op de technologie, maar ook op het watersysteem en kwaliteits-, risico- en governance-vraagstukken.

delen