Agenda

Agenda

Steam and Condensate Quality webinar

Evenement details

In deze afsluitende webinar worden de projectresultaten van het ISPT-project Steam and Condensate Quality gepresenteerd en besproken in een panel met industrie-experts, gemodereerd door Marjolein Vanoppen.

Registreren

Procesindustrieën streven naar een efficiënter gebruik van water, het besparen van energie en het verminderen van de thermische belasting van effluent dat op oppervlaktewater wordt geloosd. Dit vereist een beter inzicht in de distributie en het gedrag van conditioneringschemicaliën (en hun afbraakproducten) die worden gebruikt in hun stoom-water cycli en bij het polijsten van condensaat.

In het ISPT-project Steam and Condensate Quality, met financiële steun van de Topsector Energie, onderzochten Sitech, Dow, Evides Industriewater, Kurita, KWR Water Research Institute en de Universiteit Gent de potentiële negatieve impact van stoom/condensaat conditioneringschemicaliën en hun afbraakproducten op de stoom/water-cyclus, met de nadruk op corrosieverschijnselen. Ook werden behandelingsalternatieven voor vervuild condensaat en technologieën voor energierecuperatie onderzocht om uiteindelijk een maximale besparing van water en energie te bereiken.