Jaarbeeld 2021

Watershare op weg naar een hecht netwerk van waterexperts

KWR is een van de 25 leden van Watershare, een netwerk van waterbedrijven en onderzoeksorganisaties die kennis, expertise en capaciteiten delen. De leden streven ernaar de kennis over en aandacht voor watervraagstukken te vergroten. Door samen te werken kunnen de leden innovaties richting de SDG’s versnellen en impact creëren. De recente lancering van de regionale hubs versterkt de positie van Watershare buiten Europa en ondersteunt de implementatie van wereldwijde expertise in lokale situaties.

Regionale hubs: van global naar local

Regionale hubs gebruiken hun netwerken om samen te werken aan nieuwe projecten en technologieën, rekening houdend met de regionale contexten en uitdagingen. Enerzijds versnellen ze de kennisoverdracht en de implementatie van oplossingen lokaal; aan de andere kant inspireren ze de Watershare-gemeenschap met specifieke knowhow. Watershare heeft de volgende vier hubs:

  • Sub-Sahara Afrika – geleid door WRC
  • Latijns-Amerika – geleid door AySA
  • Midden-Oosten en oostelijk Middellandse-Zeegebied – geleid door CERIDES
  • Nederland / Vlaanderen – geleid door KWR

Gezamenlijke visie for meer impact

Onlangs hebben de leden de missie van Watershare gezamenlijk gedefinieerd waarmee ze richting geven aan Watershare in de komende vijf jaar.

delen