dr. Lydia Vamvakeridou-Lyroudia MEng

dr. Lydia Vamvakeridou-Lyroudia MEng

  • Senior onderzoeker
  • Programmadirecteur Watershare
  • 030-6069665
  • lydia.vamvakeridou-lyroudia@kwrwater.nl

Lydia S. Vamvakeridou-Lyroudia is Programme Director van Watershare. Zij heeft een technische achtergrond en haar expertise en onderzoeksinteresse betreffen vooral computermodellering en hydro-informatica op uiteenlopende gebieden: watertoelevering en -distributiesystemen, slimme meters, systeemdynamica-modellering, de Nexus Water-Energie-Voedsel, serious gaming, de circulaire economie en de inzet van artificiële intelligentie (AI) in watersystemen.
Voor haar komst naar KWR was Lydia sinds 2003 Senior Research Fellow aan het Centre for Water Systems van de Universiteit van Exeter in het Verenigd Koninkrijk, waar zij in deeltijd nog steeds werkt aan projecten gefinancierd door de EU. Eerder was zij een Lecturer aan de Technische Universiteit van Athene (1990-2003).
In de loop der jaren heeft Lydia ook veel ervaring en expertise opgedaan op het gebied van internationale projecten, onder andere gefinancierd door de EU: ze was verantwoordelijk voor de organisatie van (vaak succesvolle) biedingen; leidde, adviseerde, begeleidde en superviseerde teams van onderzoekers; beoordeelde voorstellen en projecten; en was als een stakeholder betrokken in consultatiegroepen van de Europese Commissie.
Sinds 2013 maakt zij deel uit van de leidende groep van het cluster ICT4WATER en speelt zij een actieve rol in Water Europe, waar zij leiding geeft aan de Water & Energy Working Group.
Haar visie voor Watershare is om er een internationaal kennisnetwerk van te maken waar onderzoekers, mensen uit de praktijk en vertegenwoordigers van waternutsbedrijven elkaar kunnen ontmoeten om met elkaar samen te werken en informatie en kennis uit te wisselen over watertechnologieën en innovatie, daarbij gebruik makend van het potentieel en de expertise van KWR.