Nieuws

Dragan Savic draagt CEO-functie over aan Mariëlle van der Zouwen

Dragan Savic heeft besloten met ingang van 1 juni 2024 terug te treden uit zijn functie van CEO. Hij draagt zijn functie over aan plaatsvervangend directeur Mariëlle van der Zouwen en blijft bij KWR als global advisor digital sciences. Van der Zouwen neemt de functie van CEO ad interim over voor een periode van maximaal negen maanden.

Dragan Savic, sinds 2018 als CEO aan KWR verbonden, blijft bij ons onderzoeksinstituut in dienst in de rol van global advisor digital sciences. In die rol zal hij het toepassingsgerichte onderzoek op het gebied van digital sciences voor KWR verder helpen uitbouwen. Ook gaat hij de early career onderzoekers op dit onderwerp begeleiden. 

“Samenwerken met een aantal van de beste onderzoekers in de waterwetenschap is een eer en een voorrecht geweest. Teamwerk, samenwerking, co-creatie en toewijding aan excellentie zijn de sleutels tot ons succes geweest en de hoogtepunten van mijn leiderschapsrol. Ik heb opmerkelijke prestaties, baanbrekend onderzoek en enorme impact op de watersector gezien; die hebben de grenzen van onze kennis en praktijk verlegd.”
prof. Dragan Savic FREng
prof. Dragan Savic FREng

De Raad van Commissarissen dankt Dragan Savic voor de ontwikkeling die KWR onder zijn leiding heeft doorgemaakt en is verheugd dat hij in zijn nieuwe rol als internationale ambassadeur voor KWR behouden blijft. 

Mariëlle van der Zouwen, CEO ad interim 

De aandeelhouders hebben, op voordracht van de Raad van Commissarissen, Mariëlle van der Zouwen per 1 juni 2024 benoemd tot CEO ad interim voor een periode van maximaal negen maanden. Ook de Ondernemingsraad van KWR heeft positief geadviseerd. De interimperiode zal gebruikt worden om te komen tot een profiel voor en de werving van een nieuwe CEO. De Raad van Commissarissen heeft het volste vertrouwen dat Mariëlle van der Zouwen de organisatie de komende periode op koers houdt en verder ontwikkelt. 

Mariëlle van der Zouwen is sinds 2009 als onderzoeker verbonden aan KWR en trad in 2013 toe tot het managementteam. Zij geeft leiding aan de kennisgroep Duurzaamheid & Transities. Met de experts van de groep geeft zij nationaal en internationaal vorm aan het motto van KWR – ‘bridging science to practice’ – variërend van korte termijn tot middellange en lange termijn perspectieven op de watersector en onderzoeksuitdagingen. 

“De voordracht van de RvC en de benoeming door de aandeelhouders zie ik als een teken van vertrouwen in de kwaliteit en de impact van het dagelijks werk van onze collega’s. Dragan heeft onze organisatie laten groeien tot een nationaal en internationaal gerenommeerd instituut. Fantastisch om op voort te bouwen. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor.”
dr. Mariëlle van der Zouwen
dr. Mariëlle van der Zouwen
delen