Agenda

Agenda

Webinar: Case-studies of micropollutants bioassays- the real practice of effect base monitoring

Evenement details

We nodigen u uit voor het webinar “Case-studies van microverontreinigende stoffen bioassays- de echte praktijk van effect gebaseerde monitoring”, op 26 april, van 9.00-10.30 uur (GMT+2).

Dit webinar is het tweede van een reeks webinars die tot doel hebben de kennis die is verkregen in het kader van het Global Water Research Coalition (GWRC) project “Effect Based Modelling in Water Safety Planning” te delen met een wereldwijd publiek. Het project is een samenwerking tussen GWRC, KWR, Veolia, Suez, UFZ en Griffith University. Het project richt zich op de implementatie van bioassays voor de monitoring van microverontreinigingen in water- en afvalwaterzuiveringsinstallaties op wereldschaal, waarbij ervaringen en case-studies uit Europa, Australië, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië worden geprofileerd. De serie webinars gaat in op de vraag hoe bioassays voor de monitoring van microverontreinigingen kunnen worden geïmplementeerd, inclusief knelpunten en hoe deze kunnen worden overwonnen. De webinars zullen alle perspectieven bestrijken, van beleidsvorming tot managementplanning en praktische toepassing.

In dit tweede webinar zullen richtlijnen voor best-practices worden gedeeld. Verder zal de praktijk van bioassays-monitoring aan bod komen, waarbij wereldwijde case-studies van waterzuiveringsinstallaties zullen worden getoond. Het panel van gasten bestaat uit Peta Neale (Griffith University, Australië), Jerome Enault (Suez, Frankrijk), Brendon King en Stella Fanok (SA Water, Australië) en Natalie Aneck-Hahn en Catherina van Zijl (Universiteit van Pretoria, Zuid-Afrika). De moderatie zal worden verzorgd door Peta Neale en Geertje Pronk (KWR, Nederland).

Het webinar is gericht op een levendige discussie met sprekers en publiek, en vragen uit het publiek zijn dan ook welkom.

Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail met informatie over deelname aan de bijeenkomst.