Nieuws

KWR benoemt Harry Seah (PUB) tot Honorary Fellow

KWR is vereerd aan te kondigen dat het de heer Harry Seah, Deputy Chief Executive (Operations) van PUB, Singapore’s National Water Agency, benoemd heeft als Honorary Fellow voor zijn bijdrage aan de internationale samenwerking op het gebied van waterwetenschap en -beheer. Prof. Dragan Savić, CEO, heeft de Award overhandigd tijdens een virtuele prijsuitreiking op 4 maart 2021.

Inspirerende bijdrage aan de internationale gemeenschap op het gebied van waterwetenschap en innovatie

“Door de jaren heen is de heer Seah een inspirerende leider en drijvende kracht geweest bij het opzetten van internationale onderzoeks- en innovatieprogramma’s. Zijn vermogen om belanghebbenden uit verschillende landen met elkaar te verbinden, heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van internationale samenwerkingen. Met zijn kennis van de watersector heeft hij bruggen kunnen slaan tussen wetenschap en praktijk, om brede maatschappelijke doelen te bereiken. Onder leiding van de heer Seah heeft PUB ook een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren van strategische partnerschappen waarbij KWR betrokken is, zoals de Global Water Research Coalition en Watershare. Als early adopter van Watershare’s visie, opende de heer Seah de deuren van de waterhub in Singapore naar andere Aziatische landen. Met zijn constructieve houding en betrokkenheid, is hij een bron van energie en motivatie voor alle waterwetenschappers en in het bijzonder voor professionals in het begin en midden van hun carrière ”, aldus prof. Dragan Savic.

“Ik ben zeer vereerd met deze benoeming als KWR Honorary Fellow 2019 en dankbaar voor het voorrecht om samen te werken met gelijkgestemde wereldberoemde instituten op het gebied van waterwetenschap en innovatie. We kijken ernaar uit om de samenwerking met KWR en de internationale waterwetenschappelijke gemeenschap voort te zetten om best practices te delen en kennis uit te wisselen om zo in de waterbehoeften van de samenleving te voorzien, ”aldus de heer Harry Seah.

Harry Seah.

KWR Honorary Fellowship

Sinds 2015 reikt KWR jaarlijks een Honorary Fellowship uit aan individuen die een bijzondere bijdrage leveren aan de onderzoeksgemeenschap en de samenleving. Deze personen zijn onder meer managers, wetenschappers of eigenaren binnen het nationale en internationale netwerk van KWR. De heer Seah is de vijfde ontvanger van de Honorary Fellow-prijs, na Martien den Blanken, Joan Rose, Willy Verstraete en Ad van Wijk.

Een Honorary Fellow wordt aangesteld voor het leven. Samen met de andere Honorary Fellows vormt een Honorary Fellow een bron van kennis, kunde en ervaring die de ambitie en collectieve waarden ondersteunt die KWR hoog in het vaandel heeft staan.

PUB is een statutair bestuur onder het ministerie van Duurzaamheid en Milieu. Het is het nationale wateragentschap van Singapore, dat de watervoorziening, de wateropvang en het gebruikte water van Singapore op een geïntegreerde manier beheert. PUB heeft gezorgd voor een gediversifieerde en duurzame watervoorziening voor Singapore met de Four National Taps (lokaal opvangwater, geïmporteerd water, NEWater, ontzilt water). Voor meer informatie kunt u terecht op www.pub.gov.sg.

Honorary Fellow from KWR Water Research Institute on Vimeo.

delen