Nieuws

Luc Keustermans onderscheiden met KWR's zevende Honorary Fellowship voor zijn bijdrage aan Vlaams-Nederlands wateronderzoek

KWR is er trots op te kunnen aankondigen dat het het prestigieuze Honorary Fellowship heeft toegekend aan Luc Keustermans voor zijn langdurige inzet en gedrevenheid om de basis te leggen voor de Vlaams-Nederlandse samenwerking in toegepast wateronderzoek. KWR’s CEO, Prof. Dragan Savić, overhandigde de Honorary Fellow Award aan Luc Keustermans op 8 juni 2023 tijdens het festival ter ere van 40 jaar gezamenlijk wateronderzoek in Nederland en Vlaanderen.

Een uitmuntende bijdrage aan KWR

Als Technisch Directeur van de Vlaamse De Watergroep van 2002 tot 2018 en van 2018 tot zijn pensioen als Directeur Strategische Projecten, was Luc Keustermans de spil in het ontwikkelen en versterken van de samenwerking met KWR en het gezamenlijke wateronderzoeksprogramma. Op 1 mei 2016 trad De Watergroep toe tot het gezamenlijke onderzoeksprogramma BTO en werd daarmee de eerste internationale aandeelhouder van KWH, de holding waarvan KWR een 100% dochter is. Voor KWR en haar aandeelhouders resulteerde de Vlaamse samenwerking in een uitgebreide thuisbasis voor onderzoek en toepassing en nieuwe samenwerkingen met hoogwaardige Vlaamse onderzoekspartners.

Luc Keustermans: ‘Als je alleen bent en beperkte middelen hebt om je onderzoeksprogramma’s op te zetten, kun je beter samenwerken. Zo kun je sneller meer innovatieve oplossingen ontwikkelen. Ik ben vereerd met de prijs: het mooiste cadeau is een cadeau dat je niet verwacht.’

838616560

Video – 03:03
Luc Keustermans onderscheiden met KWR’s zevende Honorary Fellowship

KWR Honorary Fellowship

Sinds 2015 kent KWR jaarlijks een Honorary Fellowship toe aan personen die een bijdrage leveren aan de onderzoeksgemeenschap en de maatschappij. Het gaat om managers, supervisors of eigenaren binnen het nationale en internationale netwerk van KWR. Luc Keusternans is de zevende ontvanger van de prestigieuze Honorary Fellow award, na Martien den Blanken (2015), Joan Rose (2016), Willy Verstraete (2017), Ad van Wijk (2018), Harry Seah (2019) en Marion Koopmans (2020).

Een Honorary Fellow wordt voor het leven benoemd. Een Honorary Fellow vormt samen met de andere Honorary Fellows een bron van kennis, expertise en ervaring die de ambitie en collectieve waarden die KWR hooghoudt ondersteunt.

delen