Nieuws

KWR neemt deel in Duits-Nederlands onderzoekproject naar remote sensing met drones

Grensoverschrijdende bundeling van competenties creëert effectieve meerwaarde voor groeimarkt van civiele drones en specialistische sensors.

Op 1 september 2016 werd het Duits-Nederlandse onderzoeksproject SPECTORS (kort voor: Sensor Products for Enterprises Creating Technological Opportunities in Remote Sensing) goedgekeurd. Het SPECTORS-project stimuleert en versterkt zowel innovaties van mkb-bedrijven door coöperatieve onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, als langlopende, grensoverschrijdende competentienetwerken, relaties en synergiën van bedrijven, onderzoeksinstellingen en ontwikkelingscentra. Deze grensoverschrijdende bundeling van competenties creëert een effectieve meerwaarde voor de groeimarkt van civiele drones en specialistische sensors in de grensregio.

KWR RPAS Service

Vanaf 2017 kan het KWR RPAS (“remotely piloted aircraft system”, in de volksmond “drone”) Serviceteam worden ingezet bij diverse onderzoeksprojecten. Hierin wil KWR met de nieuwe RPAS Service de met behulp van drones gemaakte beelden op een geavanceerde wijze verwerken tot bruikbare informatie voor waterbedrijven. In het SPECTORS-project neemt KWR deel aan de werkgroepen ‘Natuur’ en ‘Landbouw’ en geeft samen met andere projectpartners vorm aan onderzoek in deze werkvelden waarbij de inzet van RPAS en het verwerken van remote sensing beelden centraal staan.“De goedkeuring van het project toont duidelijk het vertrouwen in de rentabiliteit van de partners en de enorme verwachtingen van de uitbreiding van civiele toepassingen van drones”, aldus Projectleider Dirk Unsenos van de hoofdpartner ISIS IC GmbH.

Succesvolle start voor het Duits-Nederlands  INTERREG V A-Project SPECTORS

V.l.n.r.: Paul Schilderink (Ministerie EZ), Theo Föllings (Oost NV), Sjoerd Zoete (Euregio Rhein-Waal), Dr. Michiel Scheffer (Gedeputeerde Provincie Gelderland), Dirk Unsenos (ISIS IC GmbH), Prof. Dr.-Ing. Rolf Becker, Prof. Dr. Marion Halfmann (beide Hochschule Rhein-Waal), Dr. ir. Lammert Kooistra (Wageningen University & Research). Foto door: Hochschule Rhein-Waal

delen