Agenda

Agenda

WEBINAR-SERIE OVER WATER IN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Webinar “Governance en gedrag”

Evenement details

Tussen 14 mei en 17 december 2020 organiseert KWR samen met KNW Waternetwerk, Aqua Minerals, Energie- en Grondstoffenfabriek, Platform WOW en STOWA een serie webinars over water in de circulaire economie.

Een circulaire economie is gericht op de optimale inzet en het (her)gebruik van grondstoffen. Bepaalde grondstoffen dreigen schaars te worden door een groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart in de wereld. Het is nu wellicht meer dan ooit het moment om over te schakelen naar een circulaire economie. En de watersector kan hier een stimulerende rol in spelen. Bijvoorbeeld door waardevolle grondstoffen (terug) te winnen bij de productie van drinkwater en het zuiveren van afvalwater. Of door een belangrijke rol te spelen bij de productie van duurzame energie en de inzet van gezuiverd restwater in tijden van droogte. Kortom, er zijn talloze kansen. En gelukkig zijn er ook al heel veel mooie voorbeelden.

Zeven webinars

Welke kansen de circulaire economie biedt voor water, is het onderwerp van zeven webinars die in aanloop naar het KNW Najaarscongres (27 november 2020) worden georganiseerd. Na het congres is er een laatste webinar, waarin we gezamenlijk vooruitkijken naar de toekomst. Schrijf je in voor een of meerdere webinars, stel je vragen en doe mee. Samen werken we aan een circulaire toekomst!

Data en onderwerpen

14 mei 2020 – Een introductie: water in de circulaire economie
4 juni 2020  – Nutriënten, waardevolle grondstoffen
25 juni 2020 – Hergebruik van water, oplossing voor droogte?
3 september 2020 – Energie uit water
24 september 2020 – Industrie als belangrijke ketenpartner
15 oktober 2020 – Nieuwe grondstoffen
5 november 2020 – Governance en gedrag
27 november 2020 KNW Najaarscongres: Water in de circulaire economie
17 december 2020 – En hoe nu verder?

Inschrijven

De webinars vinden plaats op donderdagmiddag van 16:00 – 17:00 uur. Je kunt je inschrijven voor de hele serie, maar uiteraard zijn de webinars ook los te volgen.

Inschrijfformulier webinars Water in de circulaire economie