Nieuws

Nieuwe Watershare-lid Kaapstad gestart met VLPV-methode

Praktische training, seminar en pilot

In november 2015 heeft KWR het nieuwste lid van de Watershare-familie, City of Cape Town (CCT), verwelkomd met een training en workshop op het gebied van de Vergelijking van LeveringsPatroonVerdelingenmethoden (VLPV, of in het Engels: CFPD). Deze methode is geïmplementeerd in de Watershare-tool Network Flow Performance. KWR heeft de VLPV-methode ontwikkeld om volumestroomgegevens van drinkwaterdistributienetwerken te analyseren om daarin veranderingen te identificeren en kwantificeren, en om deze te interpreteren in termen van bevolkingsgroei, lekkage en diefstal.

Inzicht in VLPV-methode

De sessies, waaraan circa 12 CCT-medewerkers van verschillende afdelingen deelnamen, waren gericht op het verschaffen van inzicht in de methode, gebruik van de software en analyse van de eigen volumestroomdata van CCT. In een workshop werd de interpretatie van VLPV-diagrammen afgestemd op de lokale Zuid-Afrikaanse omstandigheden.

Pilot in 6 gebieden

Op de laatste dag werden de VLPV-methode, Watershare en het showcase-project in een seminar aan geïnteresseerde externe partijen gepresenteerd. Het showcase-project betreft de training zelf en een pilot met de VLPV-methode in 6 gebieden. Dit is een samenwerking met het Center of Expertise van Vitens Evides International in Zuid-Afrika, met gedeeltelijke financiering (cocreateSA) door het Nederlandse consulaat in Kaapstad.

delen