Agenda

Agenda

Webinar 4b: Serious gaming: Ondersteuning voor Stakeholderdialoog en Besluitvorming

Evenement details

‘Serious gaming’ wordt steeds meer gebruikt als een hulpmiddel voor interactie, communicatie en leren tussen sectoren. De spelomgeving haalt deelnemers uit hun dagelijkse context en brengt ze in een omgeving waar vrij  geëxperimenteerd kan worden met het effect van besluiten zonder daadwerkelijke gevolgen. Een kritische reflectie op de spelervaring helpt vervolgens de deelnemers om de geleerde lessen in de praktijk te gaan gebruiken.

Omdat waterschaarste wereldwijd een steeds groter probleem wordt, moeten we nieuwe manieren vinden om problemen te begrijpen, samen te werken en deze waardevolle bron te delen In de waterwereld kan serious gaming bijvoorbeeld bijdragen aan begrip voor andere stakeholders en het leren over watervraag en -aanbod in een specifieke regio. Het kan ook waterbedrijven intern helpen om de dagelijkse operatie en interacties beter te begrijpen. Extern kan het waterbedrijven helpen om tot een betere samenwerking met hun klanten en stakeholders te komen door wederzijds begrip en consensus over watergebruik en waterverdeling te vergroten.

In dit webinar presenteren we vier serious games voor de watersector over: (1) watervraag- en aanbod; (2) assetmanagement; (3) de water-energie-voedsel-klimaat nexus; (4) strategieën en oplossingen voor een circulaire economie.

Het webinar wordt georganiseerd door KWR’s Bedrijfstakonderzoek van de Nederlandse en Vlaamse drinkwatersector en Watershare, het internationale waterkennisnetwerk. Het wordt gehouden op 3 maart 2022 van 13:00-14:30 uur. Het webinar is onderdeel van de webinarserie ‘Sharing International Experiences on Water Supply’.

Klik hier om aan te melden.