Nieuws

Waterhergebruik met een nanofiltratie membraanbioreactor in Singapore

Een driejarig onderzoeksprogramma

Op 1 maart gaat bij het Singapore Membrane Technology Centre (SMTC) een project van start over waterhergebruik met een nanofiltratie membraanbioreactor. Hiermee kan tot meer dan 90% van het afvalwater worden hergebruikt. Gastprofessor aan de Universiteit van Gent en senior wetenschappelijk onderzoeker bij KWR Emile Cornelissen is medeonderzoeker.

Cornelissen medeonderzoeker in Singaporees membraanonderzoek

Op 1 maart gaat in Singapore het project van start over waterhergebruik met een nanofiltratie membraanbioreactor. Dit project vindt plaats binnen het Competitive Research Programme (CRP) van de National Research Foundation (NRF). Het CRP-subsidietraject is gericht op multidisciplinair, innovatief onderzoek dat relevant is voor de Singaporese situatie. Het project is eind vorig jaar toegekend aan het onderzoeksteam van Singapore Membrane Technology Centre (SMTC). Gastprofessor aan de Universiteit van Gent dr.ir. Emile Cornelissen (KWR) treedt op als medeonderzoeker.

Meer dan 90% hergebruik van afvalwater mogelijk

Het onderzoek van SMTC past een nieuw, in Singapore ontwikkeld, lagedruk nanofiltratie membraan toe  als barrière tegen actief slib, deeltjes en opgeloste stoffen. Hierdoor kan nageschakelde omgekeerde osmose efficiënter worden verricht, en is het mogelijk tenminste 90% van het afvalwater terug te winnen. Met state-of-the art technieken is dit percentage lager (75-85%). Het is de bedoeling het concept op locatie aan te tonen op pilotschaal bij het Singaporese waterbedrijf PUB. Het project duurt drie jaar.

 

delen