Watersector

COASTAR gaat naar Chili

KWR samen met Arcadis en Deltares aan de slag om het COASTAR-concept te introduceren in Chili

Bepaalde regio’s in Chili worden gekenmerkt als droge gebieden mede doordat Chili momenteel op sommige plekken te veel grondwater oppompt. Om de groeiende vraag naar zoetwater voor de landbouw, industrie en huishoudens aan te kunnen wordt vooral gekeken naar nieuwe zoetwaterbronnen naast het water uit rivieren en meren. Het uitputten van de grond- en oppervlaktewatervoorraden zonder te voorzien in het behouden en vergroten van deze voorraden leidt op termijn tot tekorten en mogelijk verzilting van het water. Ook in Chili.

Via een Partners voor Water project gaat het consortium Arcadis, KWR en Deltares aan de slag om het in Nederland ontwikkelde COASTAR concept te introduceren in Chili. Het consortium werkt hiervoor samen met Van Essen, Fugro, Hellema en regionale partners zoals Corporación de Desarrollo Productivo, Rabo Chile, Junta de Vigilancia Rio Elqui y sus Alfuentes, Region de Comquimbo en de Universiteit van La Serena.

COASTAR is een initiatief van Allied Waters om te zorgen voor ‘zout op afstand, zoet op voorraad’. Binnen Allied Waters werkt KWR met marktpartijen, eindgebruikers en kennisinstellingen samen werkt aan de implementatie van innovaties in de circulaire economie.

COASTAR gaat naar Chili

Via Partners voor Water project gaat consortium Arcadis, KWR & Deltares COASTAR concept introduceren in Chili waardoor direct wordt bijgedragen aan SDG 6

  • Deltares
Ga naar de bron
delen