Nieuws

Field Factors wint eerste prijs met Urban Waterbuffer

Op 13 september heeft Field Factors de Klimaatadaptatie Challenge Zuid-Holland gewonnen met de Bluebloqs technologie als onderdeel van de Urban Waterbuffer. Dit innovatieve concept heeft tot doel regenwater in de stad langer vast te houden in de bodem, om zo wateroverlast te voorkomen en bij droogte extra water beschikbaar te hebben.

290695610

Video – 01:53
uitreiking klimaatadaptatie Challenge Zuid-Holland

De afgelopen twee jaar is de Bluebloqs technologie binnen het TKI-project Urban Waterbuffer ontwikkeld. De eerste pilot is dit jaar bij het Sparta stadion in de wijk Spangen in Rotterdam gerealiseerd. Het opgevangen regenwater wordt hier gebruikt om de voetbalvelden te irrigeren en op het plein mee te spelen.

De provincie Zuid Holland was erg enthousiast over het innovatieve concept. De jury was unaniem in haar beslissing en zeer te spreken over de toepasbaarheid in Zuid-Holland, de koppeling tussen publiek en privaat grondgebied en de integrale oplossing voor de uitdaging droogte en wateroverlast. Men beschreef dat de Urban Waterbuffer als systeem zorgt voor vergroening en de vergroting van het waterbewustzijn.

Met de prijs wordt de technologie verder ontwikkeld en andere toepassingen in de Provincie Zuid-Holland verder verkend.

Uit de 7 finalisten koos de vakjury met overtuiging voor ‘Urban Waterbuffer’

Uit de 7 finalisten koos de vakjury met overtuiging voor ‘Urban Waterbuffer’

 

 

delen