Watersector

Zuiveringsslib biedt kansen voor hergebruik of recycling micronutriënten

Rapportage eerste resultaten TKI-project ‘Micronutriënten in de kringloop’

Zuiveringsslib biedt in het agro-voedsel-afvalsysteem de beste mogelijkheden om hergebruik of recycling van micronutriënten te verhogen. Dit staat in het rapport met de eerste resultaten van het TKI-project ‘Micronutriënten in de kringloop’, dat onlangs is opgeleverd. Hierin is de suikerbietenketen onder het vergrootglas gelegd. Wel zijn aanpassingen in de wetgeving nodig om zuiveringsslib voor deze toepassing te mogen gebruiken.

Doel van het TKI-project ‘Micronutriënten in de kringloop’ is een bijdrage te leveren aan het sluitend maken van de kringloop van micronutriënten in het Nederlandse voedselsysteem. De focus ligt bij zowel het direct als indirect hergebruik van deze stoffen. Bij direct hergebruik loopt het proces via reststromen die micronutriënten bevatten. Indirect hergebruik richt zich op het terugwinnen van deze stoffen nadat de reststromen behandeld zijn.

Lees het hele bericht op TKI Watertechnologie.nl >>

Zuiveringsslib biedt kansen voor hergebruik of recycling micronutriënten

Zuiveringsslib biedt in het agro-voedsel-afvalsysteem de beste mogelijkheden om hergebruik of recycling van micronutriënten te verhogen. Dit staat in het rapport met de eerste resultaten van het TKI-project ‘Micronutriënten in de kringloop’, dat onlangs is opgeleverd. Hierin is de suikerbietenketen ...

  • TKI Watertechnologie
Ga naar de bron
delen