Nieuws

Nomineer nu voor de BTO Implementatieprijs 2023

Indienen mogelijk tot en met 3 april 2023

Op 8 juni 2023 keert het BTO Festival terug. Op deze feestelijke dag ter ere van veertig jaar Bedrijfstakonderzoek (BTO) reiken we ook de Implementatieprijs 2023 uit. De inzending is nu geopend.

Werk je bij een van de Nederlandse drinkwaterbedrijven, De Watergroep, Vewin of bij KWR? En heb je in een team van drinkwaterbedrijf en KWR gezorgd voor succesvolle toepassing van kennis uit BTO-onderzoek?  Dan maak je kans op de BTO Implementatieprijs, die elke 2 jaar wordt uitgereikt.

Toepassing in de praktijk

Met de BTO Implementatieprijs belonen we de succesvolle samenwerking tussen medewerkers van drinkwaterbedrijven of  Vewin en onderzoekers van KWR, waarbij de kennisoverdracht heeft geleid tot toepassing in de praktijk. Hiermee stimuleren we dat ontwikkelde BTO-kennis en technologie wordt toegepast bij drinkwaterbedrijven en leidt tot een aantoonbare verbetering van een methode of bedrijfsvoering. Daarnaast inspireert de prijs anderen om een stap verder te gaan dan het opleveren van een onderzoeksrapport.

Comsima winnaar 2021

In 2021 is de prijs gewonnen door Arnoud Drevijn en Jurjen den Besten (Spatial Insight), Peter Horst (PWN), Roel Diemel (Brabant Water), Bas Bouwman (Oasen) en Bas Wols, Karel van Laarhoven en Andreas Moerman (KWR) voor hun werk aan Comsima. Comsima is een model om spanningen in waterleidingen te berekenen. Drinkwaterbedrijven kunnen dit model gebruiken als fysische onderbouwing bij het bepalen welke leiding wanneer vervangen moet worden. Het model is toegepast bij verschillende waterbedrijven en heeft tot een spin-off geleid waarin een mooie samenwerking is ontstaan tussen acht waterbedrijven, Spatial Insight en KWR. Op 8 juni 2023 reiken we tijdens de BTO Festivaldag bij KWR de prijs uit aan het winnende team van 2023.

Aanmelden

Aanmelden van nominaties voor de BTO Implementatieprijs 2023 kan via het onderstaande formulier. Je mag natuurlijk ook een collega nomineren. Stuur het ingevulde formulier uiterlijk 3 april naar .

Aanmeldformulier Implementatieprijs 2023

Spelregels voor de Implementatieprijs 2023

delen