Agenda

Agenda

Dé vakbeurs voor de vloeibare industrie

Pumps & Valves Rotterdam 2019

Evenement details

  • Datum
    03 okt - 04 okt
  • Tijd
    10:00 – 17:00 uur
  • Locatie
  • Contactpersoon

Op 2 en 3 oktober 2019 vindt het grootste processing evenement van de Benelux plaats in Rotterdam Ahoy. Met ruim 250 exposanten oriënteren bezoekers uit de vloeibare en droge industrie zich op producten, innovaties en kennis. Diverse componenten en machinebouw staan centraal.

De beursvloer bestaat uit twee delen:

  • Vakbeurs Pumps & Valves: verwerking van vloeistoffen en gassen
  • Vakbeurs Solids: verwerking van poeder en bulk

Pumps & Valves en Solids vormen één evenement. Beiden zijn gericht op componenten of totaaloplossingen voor diverse industrieën. Het exposantenaanbod varieert van pompen tot filters en van mixers tot procesinstrumentatie.

Tijdens de deelsessies behandelt KWR twee onderwerpen: het belang van water voor de industrie en water gerelateerde duurzaamheid en circulariteit in de industrie

Het belang van water voor de industrie

Woensdag 2 oktober 14:15 – 15:00 en donderdag 3 oktober 10:30 – 11:15. De sessie door  Hans Huiting & Kees Roest over het belang van water voor de industrie is vooral gericht op waterbeschikbaarheid en waterhergebruik. Gedreven door een toenemende druk op het watersysteem, beschikbare bronnen en strengere lozingseisen komt hergebruik van water vaker in beeld. Dat kan betrekking hebben op hergebruik op systeemniveau (cascadering tussen verschillende bedrijven en gebruikers), hergebruik binnen een fabriek of kringloopsluiting. Het algemene belang van waterbeschikbaarheid voor de industrie wordt nader ingekleurd aan de hand van verschillende specifieke cases en implementaties van onderzoek.

Watergerelateerde duurzaamheid en circulariteit binnen de industrie

Woensdag 2 oktober 13:00 – 13:45 en donderdag 3 oktober 10:30 – 11:15. In de sessie door Nienke Koeman over watergerelateerde duurzaamheid en circulariteit in de industrie komen de achtergronden en resultaten van verschillende toegepast wetenschappelijke onderzoeksprojecten aan bod. Met betrekking tot koelwater laten we zien dat het onder specifieke omstandigheden gunstig is om koelwater chemie-arm, d.w.z. zonder conventionele conditioneringsmiddelen te behandelen. Daarnaast wordt getoond hoe in samenwerking met onder andere Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) is gezocht naar mogelijkheden om componenten, waaronder zouten, terug te winnen uit industriële afvalwaterstromen.