Jaarbeeld 2016

DEMOWARE: Governance-workshops en lancering Water Reuse Europe

KWR heeft in september 2 workshops over de governance-uitdagingen van waterhergebruik georganiseerd in Sabadell (Spanje) en Capitanata (Italië). De deelnemers bespraken welke governance-praktijken waterhergebruik stimuleren, zowel voor stedelijke hergebruik in Sabadell als voor landbouwirrigatie in Capitanata. Daarnaast is het nieuwe platform Water Reuse Europe gelanceerd.

Belangrijk werden bevonden: realistische waterkwaliteitsnormen, competitieve tarieven voor gerecycled water, en publieke participatie. De workshops werden georganiseerd samen met de lokale partners CASSA en ARTI van het Europese DEMOWARE-project. De resultaten van het governance-onderzoek worden gepresenteerd tijdens de DEMOWARE-slotconferentie op 25 november 2016 te Puy-du-Fou (Frankrijk).

Een van de opbrengsten van DEMOWARE is de oprichting van een Europese branchevereniging voor de waterhergebruiksector. Water Reuse Europe is op 19 september gelanceerd als een platform voor promotie en innovatie voor de waterhergebruiksector. Meer informatie over lidmaatschap is te vinden op www.water-reuse.eu.

delen