Agenda

Agenda

BTO Symposium: hoe motiveer je particulieren om water te besparen?

Evenement details

Graag nodigen wij u uit voor het BTO Symposium Waterbesparing dat plaatsvindt op dinsdag 7 februari 2023 bij KWR in Nieuwegein. Dit symposium staat in het teken van de zoektocht naar manieren om waterbesparing onder particuliere klanten te promoten.

Tijdens de bijeenkomst spreken Kris Van den Belt van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en KWR-gedragswetenschappers Stef Koop en Stefanie Salmon.

Vlaanderen als voorbeeld

Het symposium bestaat uit twee delen. Het eerste deel staat in het teken van Vlaanderen, met daarin aandacht voor de vraag wat we in Nederland kunnen leren van onze zuiderburen als het gaat om waterbesparing. Er wordt veel gesproken over Vlaanderen als voorbeeld, maar hoe zit het nu echt? We staan stil bij zowel de opvang van regenwater als de Vlaamse tariefstructuur.

Gedragsverandering

Het tweede deel van het symposium gaat over de vraag wat we nu echt mogen verwachten van waterbesparing door gedragsverandering. Aan de hand van theorieën en de lessen van de eerste Bedrijfstakonderzoeken naar gedragsverandering in de Nederlandse praktijk maken we de balans op. Wat werkt wel en wat werkt niet, waar liggen de grootste kansen, en wat behoeft nader onderzoek?

Doelgroep en aanmelden

Het symposium is alleen toegankelijk voor medewerkers van de Nederlandse waterbedrijven en het Vlaamse De Watergroep (de BTO—participanten). Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname aan het symposium, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Aanmelden voor het symposium 

Meer informatie

Jolijn van Engelenburg, BTO programmamanager