Jaarbeeld 2019

Studio KWR Podcast: leer meer over water

Makkelijke antwoorden op moeilijke watervragen

Is kraanwater even gezond als water uit een flesje? Hoe kan water bijdragen aan het besparen van energie? Hebben de droge zomers invloed op ons drinkwater? Deze en andere moeilijke vragen beantwoorden we in de nieuwe Studio KWR Podcast.

Bij KWR doen we onderzoek naar water: drinkwater, afvalwater, oppervlaktewater, water in de stad en water voor een circulaire economie. Per aflevering duikt Studio KWR Podcast in de wereld van hoogstaand wateronderzoek. Presentatoren Els van der Roest en Tim van der Mast interviewen onderzoekers van het wateronderzoeksinstituut, die vertellen over hun onderzoek naar water. En natuurlijk delen de wetenschappers wat zij recent hebben ontdekt.

De eerste afleveringen staan nu online

Een podcast is eigenlijk een on demand radioprogramma dat via (gratis) apps te vinden en te beluisteren is, waar en wanneer u maar wilt. De eerste afleveringen van Studio KWR zijn vanaf nu te beluisteren via Soundcloud en Spotify, en in de toekomst ook via iTunes. Als u zich op de podcast abonneert, ontvangt u automatisch over elke nieuwe aflevering een melding.

Vragen insturen

In elke aflevering roepen Van der Roest en Van der Mast op om ook vragen in te sturen. Heeft u een leuke, verrassende of moeilijke watervraag? Stuur deze dan in via: onder vermelding van ‘Studio KWR’.

delen