Agenda

Agenda

Symposium ‘Excellente waterkwaliteit in de watercyclus’

Evenement details

Voor een ecologisch gezond watersysteem is een goede waterkwaliteit van groot belang. Ondanks dat de waterkwaliteit in Nederland de afgelopen jaren is verbeterd, heeft Nederland een grote opgave wat betreft het halen van de eisen van de Kaderrichtlijn Water. Daar komt bij dat elke sector een eigen specifieke waterkwaliteit vraagt: aan drinkwater stellen we andere eisen dan aan proceswater voor de industrie of gietwater voor de tuinbouw. In alle stappen van de watercyclus vindt innovatief onderzoek plaats naar het meten, aanpassen en optimaliseren van de waterkwaliteit. Wilt u weten wat dit voor u kan betekenen? Kom naar het symposium ‘Excellente waterkwaliteit in de watercyclus’.

Het symposium wordt georganiseerd door KWR tijdens de Vakbeurs Aqua Nederland in Gorinchem. Kenniscoproductie – de samenwerking tussen onderzoekers en kennisgebruikers – en de opbrengsten daarvan staan centraal. Hoe krijgen we beter zicht op stoffen die in het watersysteem terechtkomen? Hoe beoordelen en verwijderen we deze stoffen? En waar in de waterketen kunnen we effectief maatregelen nemen? Sprekers gaan in op voorbeelden uit de verschillende sectoren.

Aanmelden

Het symposium ‘Excellente waterkwaliteit in de watercyclus’ vindt plaats op dinsdag 13 maart van 13.00 tot 15.00 uur in de Evenementenhal Gorinchem (vergaderzaal 1). Bekijk het volledige programma en meld u direct aan. Ervoor of erna kunt u dan ook gratis de Vakbeurs Aqua Nederland bezoeken, met onder meer de KWR-stand over excellente waterkwaliteit (stand H.111) en de workshop ‘Environmental Verification Technology’ (ook in vergaderzaal 1, na afloop van het symposium).