Artikel

Watershare-partners CTM en KWR verkennen verdergaande samenwerking

Samen optrekken in Watershare en Europese projecten

Op woensdag 20 mei 2015 waren deputy director Miquel Rovira en Richard Elelman van het Spaanse onderzoeksinstituut Fundació CTM Centre Tecnològic de Manresa (CTM) op bezoek bij KWR, met als doel het uitbreiden van de samenwerking in onder andere gezamenlijke projectverwerving en Watershare.

Huidige samenwerking in Europa en Watershare

CTM houdt zich bezig met toegepast onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie, waaronder ook watertechnologie. Het instituut werkt al met KWR samen in de Europese projecten Demoware en BlueSCities, en ook binnen de Action Group City Blueprint van de EIP-Water. Bovendien is CTM silver member van Watershare sinds het 2014 IWA World Water Congress in Lissabon.

Meer toepassingsmogelijkheden voor Watershare-tools

Tijdens het treffen in Nieuwegein bespraken CTM en KWR de strategische onderwerpen voor nadere samenwerking, zoals het Horizon 2020-onderzoeksprogramma, het gebruikmaken van elkaars netwerken op het gebied van bijvoorbeeld industriewater en het werven van nieuwe Watershare-leden in Latijns-Amerika. Ook werd de verdere toepassing van Watershare-tools in Spanje besproken. CTM past al een Watershare-tool toe binnen het Europees onderzoeksproject InSiTrate (‘Ín-situ treatment technology for drinking water production from nitrate-polluted groundwater’), maar zag ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld de Network Flow Performance-tool.

Watershare-partners CTM en KWR verkennen verdergaande samenwerking

delen