Artikel

Christos Makropoulos lid IWA/IAHR-commissie Hydroinformatics

KWR’s Chief Information Officer Christos Makropoulos trad in 2015 toe tot de Joint Committee on Hydroinformatics van de International Water Association (IWA) en de International Association for Hydro-Environment Engineering and Research (IAHR). De gezamenlijke commissie ziet erop toe dat de Hydroinformatics Research Agenda wordt uitgevoerd.

Hydroinformatica voor een veerkrachtige watersector

De uitdagingen waarmee de watersector wordt geconfronteerd en die de basis vormen voor de onderzoeksagenda van KWR, vereisen een adaptieve, geïntegreerde en participatieve respons. Tegen deze achtergrond en in hun streven naar veerkracht en efficiency zijn Nederlandse waterbedrijven en waterschappen zich steeds meer bewust van de voordelen van hydroinformatica.

IWA/IAHR: gezamenlijke commissie voor hydroinformatics

De commissie Hydroinformatics coördineert relevant werk op het gebied van hydroinformatica in de 2 verenigingen en ontwikkelt een visie en een onderzoeksagenda voor de wereldwijde gemeenschap voor hydroinformatica. Er wordt disciplineoverstijgend samengewerkt met andere groepen, netwerken en verenigingen om het onderzoek naar en de toepassing van hydroinformatica te bevorderen en verbeteren.

delen