Publicatiegegevens

Het onderzoek van KWR vindt zijn neerslag in tal van wetenschappelijke artikelen, gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften. Daarnaast publiceren onze onderzoekers in vakbladen. We maken rapporten voor tal van opdrachtgevers en werken mee aan rapporten van anderen. We publiceren in boeken, zijn actief op social media en beantwoorden vragen van media.

Ontsluiten van kennis

KWR werkt aan innovatie en ontwikkeling en we stellen deze kennis beschikbaar aan klanten en collega-wetenschappers. Daarbij streven we naar een zo groot mogelijke toegankelijkheid. Het aantal open-access publicaties neemt toe; wetenschappelijke publicaties die voor iedereen gratis te lezen zijn. Ook het aantal keren dat wetenschappelijke publicaties van KWR-onderzoekers door anderen worden geciteerd, stijgt. Deze ontwikkelingen dragen bij aan de zichtbaarheid van ons werk.

Van sociale media tot wetenschappelijke publicatie

De kanalen die KWR gebruikt om te publiceren, lopen zeer uiteen: van Twitterbericht tot gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift of vakblad. We willen hiermee een brede impact bereiken, zodat niet alleen wetenschappers maar ook bestuurders en andere betrokkenen op de hoogte zijn van onze expertise. Een aanpak die past bij ons werkveld, dat veelal gericht is op implementatie in de praktijk.

Bekijk hieronder onze publicatiegegevens.

Peer-reviewed artikelen & vakartikelen

Citaties

Overige publicaties 2020