Nieuws

Jan Hofman versterkt KWR-team Industrie, Afvalwater en Hergebruik

Jan Hofman is sinds 2015 verbonden aan de University of Bath, maar is sinds 1 september ook in deeltijd teruggekeerd bij KWR als Principal Scientist binnen het team Industrie, Afvalwater en Hergebruik. Hij versterkt het team met zijn brede expertise in waterbehandeling, afvalwaterbehandeling en waterkwaliteit en focust op stedelijk waterbeheer en waterveiligheid. Binnen het team richt hij zich vooral op het ontwikkelen van innovatieve projecten rond afvalwaterbehandeling en hergebruik.

KWR

Hofman is geen onbekende bij KWR: voor hij in 2015 naar Bath vertrok, was hij vele jaren in dienst bij KWR als expert in drinkwaterbehandeling. In 2008 stond hij bij KWR aan de wieg van het afvalwateronderzoek bij KWR en van het team Afvalwater en Hergebruik, dat zich later verenigde met het team Industrie tot het huidige team waarin Hofman nu in deeltijd terugkeert.

University of Bath en WIRC

Hofman blijft aan de University of Bath Professor of Water Science and Engineering en directeur van het Water Innovation and Research Centre (WIRC), waar alle watergerelateerde onderzoek van deze universiteit is bijeengebracht. Binnen het WIRC werken circa 50 wetenschappelijk onderzoekers in diverse disciplines van technologie tot sociale wetenschappen. Het WIRC is lid van Watershare, waar Hofman werkt met de City Blueprint– en Water-use-Info-tools. In Bath is Hofman daarnaast de contactpersoon voor het H2020-project NextGen.

Expertise

Binnen zijn leerstoel doet Hofman onderzoek naar het modelleren van waterkwaliteit en thermische energie in rioleringssystemen, dynamische modellering en de ontwikkeling van methoden om opkomende stoffen in rivieren te bestrijden en CFD-modellering van beluchtingstanks in de afvalwaterbehandeling. Daarnaast werkt hij aan stedelijk waterbeheer in samenwerking met prof. Kees van Leeuwen (KWR) en dr. Alexandros Makarigakis (UNESCO International Hydrology Programme) aan vraagstukken op het gebied van waterbeheer en governance in Afrikaanse steden ten zuiden van de Sahara.

Kees en Jan Bath

Jan Hofman en Kees van Leeuwen in Bath.

delen